HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2015.03.06 21:09 Frissítve: 2015.03.16 01:11

Lengyelország: hordágyon vitték le Lovrencsicset a pályáról

Elsőre súlyosnak tűnő sérülést szenvedett Lovrencsics Gergő, a Lech Poznan magyar labdarúgója csapata péntek esti bajnoki mérkőzésén. Később érkezett a megnyugtató hír: a hordágyon levitt és lecserélt játékos a körülményekhez képest jól van.

A két 11-es szerencsétlen péntek esti találkozása (Fotó: Lech Poznan)

 

Lovrencsics Gergő a 18. percben összefejelt a Jagiellonia játékosával, Karol Mackiewiczcel, és úgy tűnt, hogy az ütközéstől az eszméletvesztés határára került.

A földön fekvő alélt magyar játékost azonnal kezelésbe vették a beszaladó egészségügyiek, de nem folytathatta a játékot, hordágyon vitték le a pályáról. Mackiewicz később kötéssel a fején visszatért a játéktérre.

Az érte aggódók némi megnyugvással észlelhették, hogy mielőtt az öltözőbe vitték volna, a hordágyon fekvő magyar játékos képes volt felemelni a karját, és megtapsolta az őt éltető szurkolókat.

A sérült magyar játékost agyrázkódás gyanújával kórházba szállították, de szerencsére később érkezett a jó hír: a Poznan Sport tudósítása szerint Lovrencsicset magyar légióstársa, a meccsre nem nevezett Holman Dávid elkísérte a kórházba, és miután a vizsgálatok megnyugtató eredményt hoztak, a mérkőzés végére vissza is térhettek a stadionba, és együtt örülhettek a többiekkel a győzelemnek.

„Be kell vallanom, hogy a csapatot megviselte, ami Lovrencsics Gergővel történt, ez jól látszott a játékunkon. Szerencsére az első vizsgálatok szerint a sérülés nem súlyos, a magyar játékos nem szenvedett egészségkárosodást” – mondta a lefújás után Maciej Skorza, a Lech vezetőedzője.

Egyes lengyel beszámolók szerint Lovrencsics akár már a következő, Zawisza Bydgoszcz elleni jövő szombati bajnokin pályára léphet. 

A pénteki mérkőzés a poznani együttes 2–0-s sikerét hozta. A hazaiaknál Kádár Tamást nem cserélte be edzője.

LENGYELORSZÁG, EKSTRAKLASA
23. FORDULÓ
Lech Poznan
–Jagiellonia 2–0
Ruch Chorzów–Pogon Szczecin 2–1
Az állás: 1. Legia Warszawa 42 pont (22 mérkőzés), 2. Jagiellonia 38, 3. Lech Poznan 37, 4. Slask Wroclaw 37 (22)

2019.03.22 19:45:21

Minden más foci nemzetisport.hu

Csehül álltak: az angolok a Wembley-ben öt gólt vágtak a borzalmasan védekező vendégeknek.

2019.03.18 18:36:48

Minden más foci nemzetisport.hu

Hetedik állomásához érkezik a darts Premier League. Folytatódik a tenisz Miami Open.

2019.03.19 19:40:15

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Nem először vetődött fel a téma, olykor a sportág prominens személyiségei is hangoztatják: el kellene törölni a futball egyik legkülönösebb, legvitatottabb, az idők során a legtöbbet változó, ugyanakkor egyik legősibb szabályát.

2019.03.13 23:40:55

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A sport hőskorszakának makulátlanságáért sem tennénk feltétlenül tűzbe a kezünket, már csak azért sem, mert akkoriban is gyarló emberek feszültek egymásnak a vicces mezek ellenére nemesnek hirdetett küzdelemben.

2019.03.12 23:53:48

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Talán annyit szűrhetünk le: ahogy a szerbek és a horvátok jó pénzért cserébe zokszó nélkül megválnak legnagyobb tehetségeiktől (hiszen úgyis terem másik), úgy trénereiktől is (mert az is terem).