nemzetisport.hu 2017.10.02 14:57 Frissítve: 2017.10.03 01:10

Légiósok: Nagy Dominikékat bántalmazták a dühös Legia-szurkolók

Tettlegességgé fajult a Legia Warszawa-drukkerek dühöngése: a varsói együttes szurkolói a Lech Poznantól elszenvedett vereséget követően igencsak egyértelműen adták a játékosok tudtára elégedetlenségüket.

Nagy Dominik nem csak a pályán került a küzdelem középpontjába (Fotó: Legia Warszawa Facebook-oldal)

 

Az edzőváltás óta sem javult fel a Legia Warszawa: a bajnoki címvédő 11 fordulót követően mindössze a nyolcadik helyen szerénykedik a lengyel élvonalban. A rossz rajt, valamint az európai kupakudarcok Jacek Magiera állásába kerültek, és bár a helyére kinevezett Romeo Jozakkal az első két meccsét megnyerte a csapat, a legutóbbi két mérkőzését egyaránt elveszítette.

Utóbbi, a Lech Poznantól elszenvedett 3–0-s vereség után megdöbbentő cselekedetre szánta rá magát a varsói, mintegy 50 főből álló szurkolói kemény mag: a drukkerek a stadionon kívülre hívták az edzőt és a játékosokat, akik azt hitték, hogy csak egy kellemetlen beszélgetésben lesz részük, a valóság azonban sokkal lesújtóbb volt – a szurkolók ugyanis elkezdték verni a futballistákat. Az ökölcsapásokból – amelyek nagyrészt a játékosok fejét és hátát érte – kijutott Nagy Dominiknak is.

Az incidens körülbelül tíz percig tartott, melynek lezárásaként így búcsúztak el a „nehézfiúk” a játékosoktól: „Ha még egyszer így játszotok, ismét eljövünk értetek.” Az eset felvet bizonyos kérdéseket, például hogy lehet az, hogy a közelben nem volt biztonsági ember, a hírek szerint ugyanis senki sem reagált a csetepatéra. Az incidens nem példátlan a klub történetében, 2011-ben a Ruch Chorzów elleni kudarc (2–3) után történt hasonló dolog, igaz, akkor „csak” egy Legia-játékost (Jakub Rzezniczak) ütöttek meg.

„Számítottam arra, hogy ez ismét megtörténik, a kérdés csak az volt, hogy mikor. Évekkel korábban eltussolták az egészet, ez az egész ügy elfogadhatatlan” – mondta egy lengyel oldalnak Maciej Szczesny, a Juventusban futballozó Wojciech édesapja, aki játékosként két bajnoki címet nyert a klubbal.

2020.06.01 06:47:30

Minden más foci SZALAY ATTILA (KÉPES SPORT)

Súlyos tízmilliós zuhanások Eden Hazard-tól Neymaron át Lionel Messiig.

2020.06.01 09:27:11

Minden más foci nemzetisport.hu

A háromszoros világbajnok a Menekülés a győzelembe című film miatt utazott Magyarországra.

2020.05.31 17:08:50

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Szabó Zoltán legénysége idénybeli tizenötödik győzelmét szerezte meg, ezúttal Zentán verte a Javort.

2020.05.30 10:24:13

Minden más foci ILKU MIKLÓS

NSOktatás, 3. rész. Labdabirtoklás, védések, várható gólok – ha a számok mögé nézünk, sok mindent megtudhatunk.

2020.05.24 15:29:05

Minden más foci L. PAP ISTVÁN

A varázslatos brazilokkal, az ugyancsak minőségi olasz, (nyugat)német és angol válogatottal.