Legendák vb-je: Puskás legyőzte Maradonát, Messi–CR elődöntő

Vágólapra másolva!
2016.03.27. 17:24
null
<a href="http://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/49/18/71/cikk_2491871/legendak_vbje.jpg"><strong>Nagyobb felbontásért kattintson a képre! </strong></a>(Fotó: goal.com)
Puskás Ferenc bejutott a legjobb négy közé a „Legendák világbajnoksága” névre keresztelt versenyen, amelynek az a célja, hogy megtalálja a labdarúgás történetének legjobb játékosát.

 

A versenyen 16 mai és korábbi futballistát válogatott össze a goal.com szerkesztősége, őket párokba sorsolta, és egyenes kieséses rendszerben haladnak a végső győzelem felé.

Magyar érdekeltsége is van a versenynek, Puskás Ferenc ráadásul nagyszerűen szerepel: Marco van Bastent még szorosan, a George Bestet búcsúztató Diego Maradonát viszont imponáló fölénnyel utasította maga mögé (a szavazatok összeszámlálásánál 8464 volt az előnye, jelenleg 20 019–10 342 az állás).

Puskás ellenfele a négy között a szintén korábbi Real Madrid-játékos, most a királyi gárdát edző Zinédine Zidane lesz, aki Michel Platini után az Eusébiót kiejtő Pelé ellen is nyert – a Pelé–Maradona párharc tehát elmaradt.

Az újabb Lionel Messi–Cristiano Ronaldo ütközet viszont nem. Az argentin támadó korábbi barcelonai csapattársát, Ronaldinhót ejtette ki, majd az Alfredo Di Stéfano ellen sikerrel kezdő, napokban elhunyt Johan Cruyff ellen több mint 10 ezer szavazattal nyert.

A portugál klasszis a brazil Ronaldo elleni sikerrel rajtolt, aztán a Franz Beckenbauert felülmúló Paolo Maldini ellen „ünnepelhetett”, elképesztően szoros csatában, öt(!) szavazattal nyert.

A Messi–C. Ronaldo csatára hétfőn 10 órától, a Zidane–Puskás párharcra 13 órától lehet szavazni a goal.com-on.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik