Lavezzi: A PSG olyan fontos klubbá válhat, mint a Barcelona

Vágólapra másolva!
2012.07.02. 20:40
null
Immár nem csak poszteren látható Párizsban Ezequiel Lavezzi (Fotó: Action Images)
Címkék
A Paris Saint-Germain hétfőn hivatalosan bejelentette: szerződtette Ezequiel Lavezzit, a Napoli argentin labdarúgóját. A 27 éves csatár bízik benne, hogy új klubja hamarosan olyan magasságokba emelkedhet, mint a Barcelona.

 

A francia fővárosba vasárnap megérkező Lavezzi azt követően írta alá négy évre szóló szerződését, hogy hétfő délelőtt átesett az ilyenkor szokásos kötelező orvosi vizsgálaton.

A 27 éves, 18-szoros argentin válogatott szélső az elmúlt öt évet az olasz Napoliban töltötte. A PSG becslések szerint 30 millió eurót fizetett érte. Lavezzi – akinek átigazolásáról hetek óta keringtek hírek a nemzetközi szaksajtóban – a párizsiak első nyári szerzeménye.

„Üdvözlök mindenkit. Az utóbbi hetekben elég nagy volt a csend körülöttem, mivel ezt az időszakot annak szenteltem, hogy élvezzem a szabadságomat és feltöltődjek a következő szezonra – kezdte Lavezzi a sajtótájékoztatón. – Az átigazolásom eközben dőlt el, és ami meggyőzött, azok a Paris Saint-Germain által kitűzött célok voltak.”

„Úgy gondolom, szakmailag egy olyan klub, mint a PSG, segíthet a fejlődésben – folytatta az argentin támadó. – Hiszem, hogy rövid időn belül az egyik legfontosabb klubbá válhatunk, olyanná, mint a Barcelona. A francia liga nagyon erős, esélyünk van trófeákat nyerni, ebben pedig én is szerepet akarok vállalni.”

Lavezzi nem érzi úgy, hogy a Serie A – amely a távozásával újabb klasszist veszített – válságban lenne.

„Szó sincs válságról, az olasz az egyik legversenyképesebb bajnokság. Ismétlem: az itteni tervek csábítottak ide, valamint az, hogy a PSG mennyire ragaszkodott hozzám. Ez a város ráadásul minden játékost rabul ejt, remélem, itt is olyan jól érzem majd magam, mint Nápolyban.”

Az argentin csatárt megkérdezték még a példaképéről, a nyelvtanulásról, valamint a Javier Pastoréval történt beszélgetéseiről is.

„A példaképem? Gyerekként imádtam Claudio Caniggia játékát. A franciatudásom? Hamar meg kell tanulnom a nyelvet, mivel a kommunikáció minden csapatnál nagyon fontos. Pastore természetesen sokat mesélt nekem a klubról és persze Párizsról is. Nem a szabadságom alatt beszéltem vele erről, hanem akkor, amikor a válogatott miatt otthon voltunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik