Labdarúgás: továbbra is a Real a világ legértékesebb csapata

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.06. 18:45
null
Egymás után harmadszor a Real Madrid bizonyult a legértékesebb klubnak a Forbes felmérésén (Fotó: Reuters)
Nyilvánosságra hozta a világ legértékesebb labdarúgóklubjairól készített éves felmérését a Forbes magazin. A tizenkettedik alkalommal kiadott listát – a harmadik évben egymás után – a spanyol Real Madrid vezeti.

A Real Madrid úgy őrizte meg elsőségét a Forbes listáján, hogy a gazdasági lap öt százalékkal kevesebbre becsüli az értékét, mint egy évvel korábban. A jelenlegi felmérés 2.13 milliárd fontra becsüli a Bajnokok Ligája címvédőjének összértékét.

A második helyezett a Real Madrid legnagyobb riválisa, a Barcelona (2.07 milliárd font – a Forbes szakírói szerint a Barca mezszponzorációja és sportszerszállítói szerződése sem elég jövedelmező, mindkettő tekintetében nagy előrelépés várható a szerződések újratárgyalása után), a harmadik pedig az angol Premier League legértékesebb csapata, a Manchester United (2.03 milliárd). Az első tíz között öt klubbal képviselteti magát az angol elitliga.

Az első tíz helyezett közül ötnek – a Real Madridnak, a Barcelonának, az Arsenalnak, a Juventusnak és a Milannak – csökkent az értéke az előző évi listához képest. A három legnagyobb értéknövekedést bemutató csapat a Manchester City (59 százalék), a Chelsea (58), illetve a PSG (53). A legnagyobb értékcsökkenés a Galatasarayt sújtotta (15 százalék).

A VILÁG LEGÉRTÉKESEBB FUTBALLKLUBJAI
(A FORBES BECSLÉSE SZERINT)

1. Real Madrid (spanyol) 2.13 milliárd angol font
2. FC Barcelona (spanyol) 2.07 milliárd
3. Manchester United (angol) 2.03 milliárd
4. Bayern München (német) 1.54 milliárd
5. Manchester City (angol) 905 millió
6. Chelsea (angol) 898 millió
7. Arsenal (angol) 859 millió
8. Liverpool (angol) 644 millió
9. Juventus (olasz) 549 millió
10. AC Milan (olasz) 508 millió

A top húszba még a német Borussia Dortmund (11.), a francia PSG (12.), az angol Tottenham (13.), a német Schalke 04 (14.), az olasz Internazionale (15.), a spanyol Atlético Madrid (16.), az olasz Napoli (17.), az angol Newcastle United (18.), az angol West Ham United (19.) és – egyetlen nem topligás csapatként – a török Galatasaray (20.) fért be.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik