BABJÁK BENCE, PUSZTAI VIOLA 2019.10.16 09:00 Frissítve: 2019.10.16 09:09

Labdarúgás: Rigobert Songot édesapja küldte vissza a halál torkából

Exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak Rigobert Song, a kameruni labdarúgás legendája. A korábbi 137-szeres válogatott védő hazája U23-as válogatottjával edzőtáborozik Mezőkövesden, ahol összefutott egykori csapattársával, a kövesdiek másodedzőjével, Tóth Mihállyal, akivel felelevenítették a Metznél töltött közös időt. Természetesen szóba került három évvel ezelőtti agyvérzése is, amely után kómába került, s ezalatt nem akárki jelent meg előtte. „Láttam az édesapámat, aki kilencéves koromban meghalt
mondta nagy megdöbbenést keltve. – A kóma egyébként olyan volt, mintha csak aludtam volna, és álmodom. Annyiban különbözik, hogy ezt nemcsak gondoltam, hanem valóban láttam is. Az édesapám azt mondta nekem: menj vissza, mit csinálsz itt? Hiszek Istenben, és hiszem, hogy ha nem jött el az időd, nem jött el. Édesapám azt mondta, menjek vissza, én pedig felébredtem a kómából. Mindenki azt mondta, ez egy csoda!

Songnak nem ez volt az egyetlen halálközeli élménye, hiszen 2003-ban a Konföderációs Kupán végig kellett néznie, ahogy barátja és csapattársa, Marc-Vivien Foé összeesik a pályán és az életét veszti. Az eset sok mindenen elgondolkoztatta, erről is beszél videónkban, valamint azt is elmondja, szerinte miért volt mindig a szurkolók kedvence. A Liverpool-drukkerek neki írt dalát el is énekli.  

Rigobert Songgal hosszabb interjút olvashat a szerdai Nemzeti Sportban.