Labdarúgás: Putyinnal és Blatterrel találkoztak a Vasas ifjoncai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.26. 11:20
Oroszország elnökével, Vlagyimir Putyinnal, a FIFA elnökével, Joseph Blatterrel és a Gazprom igazgatósági elnökével, Alekszej Millerrel is találkoztak Moszkvában a „Foci a barátságért” nemzetközi társadalmi programban részt vevő gyerekek. A programban 8 ország gyermek labdarúgócsapata vett részt, Magyarországot a Vasas Kubala Akadémia képviselte. Nemzetközi nagykövetként Franz Beckenbauer, hazai nagykövetként pedig Buzánszky Jenő támogatta a kezdeményezést – derült ki a Premier Kommunikációs Iroda közleményéből.

Nagyszabású találkozóval ért véget erre az évre a Gazprom „Foci a barátságért” programja, amelyen a gyerekek nem kisebb személyiségekkel találkoztak, mint Vlagyimir Putyin, Joseph Blatter, Alekszej Miller és az orosz sportminiszter, Vitalij Mutko.

Az áprilistól szeptemberig tartott „Foci a barátságért” programban az idén Oroszország, Nagy-Britannia, Bulgária, Szerbia, Németország, Szlovénia, Görögország és Magyarország ifjúsági futballcsapatai vettek részt. Hazánkat a Vasas Kubala Akadémia U14-es korosztálya képviselte. A program hazai médiatámogatói a Nemzeti Sport Online és a Sport Tv.

A program zárásaként tartott moszkvai találkozó során Vlagyimir Putyin a focihoz fűződő viszonyukról kérdezte a fiatal sportolókat, és sok sikert kívánt nekik futballkarrierjükhöz.

Joseph Blatter támogatásáról biztosította a „Foci a barátságért” programot. A FIFA elnöke közölte, megkapta azt a nemzetközi szervezetek számára címzett nyílt levelet, amelyet a program nemzetközi nagykövete, Franz Beckenbauer és a programban részt vevő 8 ország gyermekei, köztük a Vasas Kubala Akadémia labdarúgói írtak alá a májusban tartott londoni Fórumon. A levél az ifjúsági labdarúgó-egyesületek nyolc elvét tartalmazta, amelyeket a gyermekeknek szóló társadalmi program segíteni hivatott: tradíció, béke, barátság, győzelem, egyenlőség, egészség, egymás tisztelete és az elkötelezettség.

„Egyetértek abban, hogy a felsorolt értékeknek minden futballjátékos és szurkoló életében fontos szereppel kell bírniuk. Büszke vagyok arra, hogy én is kézhez kaptam a levelet, és nagy örömmel állok ezen eszmék támogatása mellé” – mondta a program résztvevőinek Joseph Blatter, a FIFA elnöke.

Az oroszországi rendezvényen egy több évre szóló megállapodást is aláírt a FIFA és a Gazprom, amelynek értelmében az orosz gázvállalat 2015 és 2018 között a FIFA partnerévé válik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik