nemzetisport.hu 2018.05.08 10:18 Frissítve: 2018.05.08 11:25

Labdarúgás: Puskás Ferenc emléke egy kínai faluban

Puskás Ferencről beszélt Kína egyik eldugott falucskájának iskolájában Bolla Szilárd. A sanghaji főkonzul a nebulóknak átadta a tavaly decemberi jótékonysági futballmeccsen gyűjtött adományból vásárolt könyveket, tanszereket és más ajándékokat. Az iskola falát mostantól Puskást ábrázoló plakát is díszíti – írja a puskas.com.

 

A sanghaji magyar főkonzulátus kezdeményezésére jótékonysági futballmeccset rendeztek 2017 decemberében a Huamei Kórházzal együttműködésben. Az esemény alkalmával 12 ezer kínai jüan gyűlt össze, amelyből a két csapat egy, a dél-kínai Kujcsou tartomány eldugott szegletében megbúvó, kétszáz lelkes, miaók lakta falu iskoláját kívánta támogatni. A színes hímzésekkel tarkított, látványos öltözetükről, gyöngyös fejfedőjükről híres miao közösség az apró intézményt önerőből építette, tanárai a legbölcsebb lakosok közül kerültek ki.

„Április végén végre lehetőségünk nyílt személyesen is átadni az összegből vásárolt ajándékokat a lelkes gyermekeknek: az írószereken, iskolai felszereléseken és ruhákon kívül Janikovszky Éva kínaira fordított mesekönyvei bújtak meg a csomagokban. A legnagyobb örömöt mégis a focilabdák jelentették a nebulóknak, amelynek apropóján a legendás magyarról, Puskás Ferencről is meséltem a gyerekeknek. A rövid előadást kiegészítendő az iskola még egy, a magyar futballsztárt ábrázoló plakáttal is gazdagodott. A poszter azóta is az intézmény falán van és méltón hirdeti a diákoknak, hogy kitartással és szorgalommal szinte bármit képesek vagyunk elérni” – mondta Bolla Szilárd főkonzul, Magyarország sanghaji főkonzulátusának vezetője.

2019.06.21 19:28:28

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

Ragaszkodnak a hagyományaikhoz – U20-as vb-t nyertek, vezetik az Eb-selejtezőcsoportjukat.

2019.06.24 16:01:11

Minden más foci nemzetisport.hu

A Ferencváros, a Honvéd és a DVSC is pályára lép felkészülési meccsen a szerdai napon.

2019.06.24 16:14:12

Minden más foci nemzetisport.hu

Sorsolnak a kézilabda BL-ben • Kezdetét veszi a női kosárlabda Európa-bajnokság.

2019.06.24 16:19:44

Minden más foci nemzetisport.hu

Nem lesz hiány benzingőzből: az F1-es és MotoGP-s versenyhétvége is kezdetét veszi pénteken.