Labdarúgás: pénteken lép egyet a sportág a 21. század felé

Vágólapra másolva!
2012.12.05. 18:40
Pénteken történelmi labdarúgó-mérkőzést rendeznek Japánban: a klubvilágbajnokság keretében rendezendő Sanfrecce Hirosima–Auckland City összecsapás keretében először vetik be a gólvonal-technológiát.

Mint ismert, az elmúlt évek emlékezetes nagy hibái után a labdarúgás szabályalkotó testülete, az IFAB és a nemzetközi szövetség, a FIFA a nyáron úgy döntött, hogy engedélyezi a gólvonal-technológia használatát a sportágban, így a pénteken kezdődő klubvilágbajnokság két helyszínén, Jokohamában és Tojotában először használhatják a modern technológiát – az úgynevezett Sólyomszemet (Hawk-Eye) és a GoalRefet.

„A legfontosabb, hogy a lehető legjobban működjön a technológia, és ne hibázzon. A legrosszabb forgatókönyv természetesen az lenne, ha a technológia nem lenne pontos, és a tv kamerái azt mutatnák, hogy rosszak a válaszok. A Sólyomszem technológia itt hét kamera képét használja, milliméteres pontosságról beszélünk, és ez abszolút alapvetés a futball számára” – nyilatkozta Steve Carter, a Sólyomszem technológiát birtokló és működtető cég igazgatója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik