PIRCS ANIKÓ, PUSZTAI VIOLA, TUMBÁSZ HÉDI (FOTÓ) 2019.09.12 12:27 Frissítve: 2019.09.12 23:39

Labdarúgás: Hajdu Attila régen a lövéseket védte, most a peronoszpórával meccsel

Hajdu Attilát, a Ferencvárossal Bajnokok Ligáját megjárt, 10-szeres magyar válogatott kapust jól ismerjük. Hajdu Attilát, a borászt, a vendéglátóst talán kevésbé. Ezért a Sportkrém stábja meglátogatta Vászolyban, a családi vállalkozásban működő Fürjes Udvarházban, ahol megmutatta a szőlősbirtokát, valamint a saját készítésű borát.
„Az új telepítésben 700 tőke syrah van, és 1200 tőke olaszrizling –
magyarázta Hajdu Attila, miközben körbevezetett minket a szőlősorok között. – A syraht három és fél éve telepítettük, ez az első termése, nagyon szépnek ígérkezik. Volt harcunk a peronoszpórával, egy ideig döntetlenre álltunk, most úgy néz ki, nyerésre állunk, de nem merem elkiabálni. Mindig már ellen kell védekezni, valahol a lövéseket kell kivédeni, itt pedig a gombás fertőzéseket és az egyéb kártevőket. Reményeink szerint ebből az első szüret után szakmai tanácsra rosét fogunk készíteni.”

Az olaszrizlingből is először szüretelnek, bár ebből a szőlőfajtából tavaly már készítettek bort, csakhogy vett anyagból dolgoztak. A Fürjes nevet viselő száraz fehérbort videónkban szintén bemutatja, s arról is beszél, hogy milyen volt a fogadtatása. Emellett szóba kerül az is, hogy mi köze van a kölni légióskodásának ahhoz, hogy közelebbi kapcsolatba került a borokkal. 

Ha még többet szeretne megtudni arról, hogyan éli mostanság a mindennapjait a korábbi válogatott kapus, keresse pénteken a Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét. 

2020.05.27 18:05:02

Minden más foci MAROSI GERGELY

A játékosértékesítés-központú dél-amerikai futball nagyon szűk esztendő(k) elé nézhet a világjárvány következményeként.

2020.05.25 21:30:15

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Elismerem, nem gondoltam arra, hogy a nagy futballrivalizálások kapcsán egészen Sigmund Freudig, a pszichoanalitika atyjáig is eljutok.