PIRCS ANIKÓ, PUSZTAI VIOLA, TUMBÁSZ HÉDI (FOTÓ) 2019.09.12 12:27 Frissítve: 2019.09.12 23:39

Labdarúgás: Hajdu Attila régen a lövéseket védte, most a peronoszpórával meccsel

Hajdu Attilát, a Ferencvárossal Bajnokok Ligáját megjárt, 10-szeres magyar válogatott kapust jól ismerjük. Hajdu Attilát, a borászt, a vendéglátóst talán kevésbé. Ezért a Sportkrém stábja meglátogatta Vászolyban, a családi vállalkozásban működő Fürjes Udvarházban, ahol megmutatta a szőlősbirtokát, valamint a saját készítésű borát.
„Az új telepítésben 700 tőke syrah van, és 1200 tőke olaszrizling –
magyarázta Hajdu Attila, miközben körbevezetett minket a szőlősorok között. – A syraht három és fél éve telepítettük, ez az első termése, nagyon szépnek ígérkezik. Volt harcunk a peronoszpórával, egy ideig döntetlenre álltunk, most úgy néz ki, nyerésre állunk, de nem merem elkiabálni. Mindig már ellen kell védekezni, valahol a lövéseket kell kivédeni, itt pedig a gombás fertőzéseket és az egyéb kártevőket. Reményeink szerint ebből az első szüret után szakmai tanácsra rosét fogunk készíteni.”

Az olaszrizlingből is először szüretelnek, bár ebből a szőlőfajtából tavaly már készítettek bort, csakhogy vett anyagból dolgoztak. A Fürjes nevet viselő száraz fehérbort videónkban szintén bemutatja, s arról is beszél, hogy milyen volt a fogadtatása. Emellett szóba kerül az is, hogy mi köze van a kölni légióskodásának ahhoz, hogy közelebbi kapcsolatba került a borokkal. 

Ha még többet szeretne megtudni arról, hogyan éli mostanság a mindennapjait a korábbi válogatott kapus, keresse pénteken a Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét. 

2019.09.13 21:13:28

Minden más foci SZÖLLŐSI GYÖRGY

Mit csinál az UEFA media officere, s ki az a honfitársunk, aki már tíz éve dolgozik ebben a szerepkörben?

2019.09.14 22:29:27

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Kötényezésben voltunk olyan jók, mint a brazilok, míg cipőorral, azaz spiccel senki a világon nem lőtt akkora gólokat, mint azok, akik – mondjuk – a Sörgyár-pályán tanulták a futball ábécéjét.

2019.09.13 09:38:32

Minden más foci THURY GÁBOR

„Futballoztam, csajoztam, éltem az életemet. Jól ment. Még a macskám is homárt evett.”

2019.09.11 20:50:44

Minden más foci N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A kérdés jó tempóban, úgy tetszik, néha igenis föltehető, ám ha a réveteg siránkozás, a sehova sem vezető düh vagy a felelősséget elhárító terméketlen nosztalgia – amolyan „önfertőzés”, ahogy Balczó András mondja – alkalma lesz az egész, akkor szigorúan kerülendő!

2019.09.11 12:06:10

Minden más foci FARKAS MÁTÉ

Politikai okokra vezethető vissza a legnagyobb streamingbotrány: az NBA, az NFL és az F1 is a károsultak között.