nemzetisport.hu 2019.06.25 09:49 Frissítve: 2019.06.25 10:12

Labdarúgás: döbbenetes – így uralja Messi a La Ligát és Európát

Egy Reddit-felhasználó összeszedte az öt európai labdarúgó-topliga támadóstatisztikáit, amelyeket vizsgálva megállapítható, hogy Lionel Messi elképesztő módon uralja a La Ligát, de még Európát is.

Lionel Messivel nem bírtak a La Liga védői (Fotó: AFP)

 

A statisztikában a gólokat, a gólpasszokat, az összes lövést, a kaput eltaláló lövéseket, a helyzetkialakításokat, a nagy lehetőségek teremtését, a sikeres egy az egy elleni párharcokat, a támadóharmadban kiharcolt szabálytalanságokat, a büntetőterületen kívül szerzett gólokat, a szabadrúgásból szerzett gólokat, a duplákat, a triplákat, a kapufákat és a támadóharmadban bemutatott passzokat tüntetik fel.

 
„Hogyan lehetséges ez?” – Van Gaal Messit kritizálta

Ami a La Ligát illeti, Messi egyedül a cselezésben nem végzett az első helyen, a Celta Vigót erősítő Szofian Bufal ugyanis 144 egy az egy elleni párharcot nyert meg, az összes többi kategóriában az FC Barcelona argentin klasszisa bizonyult a legjobbnak!

Ami szintén döbbenetes, hogy az európai mezőnyben nyolc kategóriában is ő a legjobb (a tripláknál holtversenyben), és nem maradt le sokkal a gólpasszok (13 volt neki, Eden Hazard-nak 15) és az összes kapura lövés (171, Cristiano Ronaldónak 177) számában sem.

Ki kell emelni a Chelsea-től a Real Madridhoz igazoló Hazard-t, aki az asszisztok mellett a legtöbb kiharcolt szabálytalanságot és passzt is fel tudja mutatni a támadóharmadban – emellett a PL-ben övé a legtöbb sikeres csel is.

Egy másik Real-kiszemelt, a fél világ által körüludvarolt Kylian Mbappé Franciaországban remekelt, övé lett a legtöbb gól (33), lövés, kaput eltaláló lövés, dupla és tripla is – pedig csak 29 bajnokin lépett pályára.

Messi a La Ligában csak a sikeres egy az egy elleni párharcokban nem volt listavezető – NAGYOBB MÉRETÉRT KATT A KÉPRE! (Forrás: Reddit)

 

2020.07.05 17:59:46

Minden más foci R. Gy.

Jobban játszott a vendégcsapat, és a második hely is elérhető közelségbe került.

2020.07.05 11:25:44

Minden más foci BOROS MIKLÓS

A Poli Iasi nyolcadik próbálkozásra győzte le először a sepsiszentgyörgyi együttest.

2020.07.04 17:10:04

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A zsolnaiak előnye az utolsó forduló előtt egy pont a második helyen, de még a DAC is megszerezheti az ezüstöt.

2020.07.02 11:11:43

Minden más foci GALAMBOS DÁNIEL (Képes Sport)

A már 18 bajnoki gólnál járó, másodvirágzását élő Danny Ings brillírozik a Southamptonban.