MTI 2010.03.23 13:28 Frissítve: 2015.03.17 03:09

Labdarúgás: bojkottra szólít fel a DAC-szurkolók csoportja

A dunaszerdahelyi DAC labdarúgócsapatának három szurkolói csoportja az elmúlt hónapok gyenge eredményei miatt bojkottálni fogja a csapat soron következő hazai mérkőzéseit - írta a Bumm.sk szlovákiai magyar hírportál kedden.

A Yellow Blue Supporters, a Felvidéki Harcosok és a Wallace Army szurkolói csoportok közleményükben leszögezik, eddig mindig kitartottak az együttes mellett, „de a Nagyszombat elleni gyalázatos vereség, a játékosok Kassa elleni lélektelen játéka, a csapatszellem abszolút hiánya és a szívtelen játék kényszerített rá minket erre a számunkra nehéz lépésre".

„Egyúttal szeretnénk felhívni a vezetőség figyelmét is arra, hogy amíg nem látunk érdemleges változást a csapat teljesítményében, nem kívánunk sem nézőként, sem szurkolóként részt venni a következő hazai mérkőzéseken! Aki egyetért a bojkottal, csatlakozzon a három szurkolói csoporthoz!" – szólította fel a többi drukkert a sárga-kékek három szurkolói csoportja.

A DAC eddig mind a négy tavaszi mérkőzését elveszítette, a nagyszombati Spartaktól 7–0-s, kiütéses vereséget szenvedett. Jelenleg a 10. helyen áll a szlovákiai Corgon ligában a csallóközi klub, és egyetlen ponttal előzi meg az utolsó előtti Dubnicát. Legközelebb szerdán fogadja a hetedik helyezett rózsahegyieket.