Labdarúgás: az NB III-as Csepel megnyerte a palesztinai tornát

Vágólapra másolva!
2011.05.23. 22:21
null
A győztes csepeli labdarúgók (Fotó: Palesztin Labdarúgó-szövetség)
A labdarúgó NB III-ban szereplő Csepel FC 1–0-ra legyőzte a helyi Hilal al-Quds legénységét, és ezzel megnyerte a FIFA védnöksége alatt megrendezett palesztinai nemzetközi tornát.

 

A Csepel honlapjának tudósítása szerint a döntő egyetlen gólját Mojzer György szerezte a hajrában.

Mint arról korábban beszámoltunk, a két Honvéd-kölcsönjátékossal megerősített Csepel a napokban nemzetközi tornán vett részt Palesztinában – egyetlen európai csapatként. Az eseményen megjelent Sepp Blatter FIFA-elnök is (ő nyitotta meg a tornát), aki találkozott a küldöttséggel, és gratulált a magyar együttesnek, csakúgy, mint Palesztina miniszterelnöke.

A Csepel az utolsó csoportmeccsén 3–0-ra legyőzte a 11-szeres bajnok és 14-szeres kupagyőztes szenegáli ASC Diarafot, ezzel bejutott a torna elődöntőjébe, ahol tizenegyesekkel felülmúlta a Markz Balatát is.

Palesztina a közelmúltban kapcsolódott be a nemzetközi futball vérkeringésébe: a válogatott elindult az olimpiai selejtezőkön, ez a 16 csapatos torna pedig az első nemzetközi klubtorna az országban. A helyi labdarúgás fejlődésének további jeleként az idén februárban elrajtoltak a palesztin női labdarúgó-bajnokság küzdelmei is.

NEMZETKÖZI TORNA, PALESZTINA
DÖNTŐ
Hilal al-Quds (palesztinai)–Csepel FC 0–1 (0–0)
G: Mojzer (75.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik