Labdarúgás: aki vesz egy sört, beleszólhat a csapatösszeállításba

Vágólapra másolva!
2011.07.26. 20:49
Dél-Afrikában a két nagy rivális, a Kaizer Chiefs és az Orlando Pirates szurkolói lehetőséget kapnak arra, hogy bebizonyítsák: jobban értenek a focihoz, mint az edzők. Az előszezon szombati sowetói derbijére ők állíthatják össze a csapatokat.

A Carling Black Label-kupáért zajló mérkőzésen az szólhat bele a csapatok összeállításába, aki vesz egy üveggel az eseményt szponzoráló sörgyár termékéből, és így megszerzi a szavazáshoz szükséges kódot.

„Őszintén szólva nem vagyok híve az ilyesminek. Most PR-os vagyok itt vagy vezetőedző? Erre a meccsre nem is ülök le a kispadra, már csak azért sem, mert nem iszom sört" – reagált az ötletre Vladimir Vermezovics, a Kaizer Chiefs lelátóra készülő trénere.

A Kaizer Chiefs alkalmi edzői stábja pillanatnyilag ötmilliós, az Orlandóé hárommilliós. A Chiefs szurkolói egyelőre mellőzik a tavalyi világbajnokság nyitó gólját szerző Siphiwe Tshabalalát, míg a Piratesbe a kiváló középpályás, Tlou Segolela nem fér be.

A „Légy te az edző!" kampány „arca" Ruud Gullit, akinek friss tapasztalatai vannak az edzői felelősségről – nemrég bocsátották el az orosz Tyerek Groznijtól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik