Labdarúgás: a svédeknél a legtöbb a „játék”, az NB I a 18.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.04. 16:49
null
Az FC Bruges meccsein a legtöbb a játék Európában (Fotó: AFP)
A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) a legújabb kutatásában az Instat-adatokra támaszkodva azt nézte meg, hogy az európai bajnokságokban a mérkőzéseken ténylegesen mennyit volt játékban a labda.

A táblázat szerint az élen a svéd élvonal meccsei állnak, melyeken átlagosan 60.4 százalékban van játékban a labda. A második pozícióban rendhagyó módon a Bajnokok Ligája küzdelmei vannak, ezeken ugyanis 60.2 százalékban játszanak ténylegesen – a sorozatból kiemelkedik a belga FC Bruges, melynek összecsapásain 66.2 százalék ez a mutató.

A harmadik a holland Eredivisie (58.6 százalék), a negyedik a német Bundesliga (58.5 százalék). A topligák közül az olasz Serie A a hetedik 57.8 százalékos mutatóval, míg az Európa-liga kiírásában például a teljes játékidő 57.1 százalékában van játékban a labda. Az angol Premier League-ben (56.5 százalék) a Liverpool van az első helyen, Jürgen Klopp gárdájának találkozóin több mint 62 százalékban van játékban a labda.

A 37 európai sorozat között természetesen ott van az NB I is – a magyar élvonal a 18. helyen tanyázik a listán, melynek meccsein 55.1 százalékban folyik a játék. A sorozatban az Mezőkövesd-Zsóry vezet, amelynek a találkozóin 58.2 százalék a tiszta játékidő. A legrosszabb mutatója a Paksnak van, 52.2 százalék.

Az NB I előtt a spanyol La Liga van közvetlenül 55.8 százalékkal, s a kiírásban az FC Barcelona adatai a legjobbak, a gránátvörös-kékek összecsapásain átlagosan 60.3 százalék a tiszta játékidő.

A TELJES LISTA IDE KATTINTVA MEGNYITHATÓ!

Fotó: football-observatory.com
Fotó: football-observatory.com
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik