Koronavírus: halasztások a japán futballban is

Vágólapra másolva!
2020.02.25. 09:57
A Japán Labdarúgó Liga elhalasztott hét kupatalálkozót a koronavírus-járvány terjedése miatt, és azt tervezi, hogy március közepéig az összes hazai futballmérkőzést elnapolja.

A közép-kínai Vuhanból kiindult új típusú koronavírus-járványban a fertőzöttek száma Kínában 77 658 főre emelkedett, 2663-an életüket vesztették az ország szárazföldi részén, miközben a gyógyultak száma 27 ezer fölé emelkedett. Japánban 870 esetet regisztráltak, és eddig ott négy halottja van a járványnak.

A J League elsőként hét szerdára kiírt kupatalálkozót halasztott el, és később határozott a többi változtatásról. Tájékoztatása szerint ez része a vírus megállításáért foganatosított intézkedéseknek. Az első és másodosztályú labdarúgó-bajnokság a terveknek megfelelően elrajtolt a hétvégén, kedden azonban a liga közölte: március közepéig szünetelteti a bajnokságokat, ami összesen 94 találkozót érint.

A nyári tokiói olimpiát illetően Kató Kacunobu egészségügyi, munkaügyi és népjóléti miniszter kedden úgy fogalmazott, még mindig túl korai lenne az esetleges halasztásról beszélni. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a napokban arról tájékoztatta a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB), hogy egyelőre nem kell válságtervet készíteni a játékok törlésére vagy áthelyezésére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik