S. Á. 2020.03.30 07:11 Frissítve: 2020.03.31 04:44

Koronavírus: Csernobilhoz hasonlította a helyzetet Sevcsenko

Az 1986-os atomkatasztrófát átélő Andrij Sevcsenko szerint kulcsfontosságú, hogy mindenki otthon maradjon, és ne hozzon felelőtlen döntéseket.

 

Sevcsenko a csernobili katasztrófához hasonlította a jelenlegi helyzetet (Fotó: AFP)

 

Andrij Sevcsenko ukrán szövetségi kapitány a csernobili atomerőmű-katasztrófához hasonlította a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet.

A Milan volt csatára még nem volt 10 éves, amikor 1986. április 26-án Ukrajnában bekövetkezett az eddigi legnagyobb nukleáris katasztrófa.

„London mellett élünk, tíz napja be vagyok zárva, de jól vagyok – mondta a 111-szeres válogatott futballista a Sky Sportsnak. – Az egyetlen, amit tehetünk, hogy betartjuk a szabályokat, otthon maradunk, és hagyjuk az orvosokat, hadd végezzék a munkájukat. Emberfeletti, amit ők, a nővérek és az önkéntesek tesznek, ők ennek a nehéz időszaknak a legnagyobb hősei. Egyszer már átéltem hasonlót, amikor kilencéves koromban bekövetkezett a csernobili katasztrófa. Ilyenkor bíznunk kell a kormányban, ne hozzuk felelőtlen, ostoba döntéseket, mert ezzel másokat is veszélybe sodorhatunk. Fontos, hogy ne hagyjuk el az otthonunkat, mert az is lehet, hogy nincsenek tüneteink, de vírushordozóként megfertőzünk másokat.”

Andrij Sevcsenko irányításával az ukrán válogatott a címvédő portugálokat megelőzve az 1. helyen végzett az Eb-selejtezőcsoportjában. 

2020.05.25 21:30:15

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Elismerem, nem gondoltam arra, hogy a nagy futballrivalizálások kapcsán egészen Sigmund Freudig, a pszichoanalitika atyjáig is eljutok.