HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.06.11 11:18 Frissítve: 2016.06.11 16:54

Konföd. Kupa: Új-Zéland tizenegyespárbaj után jutott ki

Új-Zéland képviseli majd a 2017-es, oroszországi Konföderációs Kupán Óceániát, miután a kontinentális (OCF) döntőben tizenegyespárbajban jobbnak bizonyult a házigazda Pápua Új-Guineánál.

HIRDETÉS

 

A párbajban az öt új-zélandi játékos közül csak egy hibázott, az ellenfél négy rúgójából viszont kettő is, így ötödik társuk már nem is próbálkozhatott.

Az egy év múlva sorra kerülő eseményre – a 2018-as vb főpróbájára – Oroszország rendezőként, Németország vb-címvédőként, Ausztrália, Chile, Mexikó és most Új-Zéland kontinensgyőztesként kvalifikálta magát. A kiadó két hely az Eb-győztesnek – német győzelem esetén a döntősnek – és a januári Afrikai Nemzetek Kupája első helyezettjének jár.

Az Óceániai Nemzetek Bajnoksága egyben vb-selejtező volt; már korábban eldőlt, hogy a résztvevők közül melyik hat válogatott jut be a zóna selejtezőjének harmadik fordulójába.

ÓCEÁNIAI NEMZETEK BAJNOKSÁGA
DÖNTŐ
Pápua Új-Guinea–Új-Zéland 0–0 – 11-esekkel 2–4

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.17 23:25:11

Minden más foci CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Az ellenfél tizenegyesénél kapusukat félreállították, hogy a vetélytárs rúgója akadálytalanul vethesse ki rájuk megérdemelt büntetésüket, a kapott gólt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS