Konföd. Kupa: a FIFA-elnök elégedett a videobíróval

Vágólapra másolva!
2017.06.20. 10:56
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke, Gianni Infantino elégedett a videobírós rendszerrel, amelyet az oroszországi Konföderációs Kupa eddigi négy találkozóján már öt alkalommal használtak.

„Rendkívül elégedett vagyok vele” – utalt Infantino a játékvezetők legújabb technikai segítségére, amelyről azt a kijelentést tette, hogy az „a modern futball jövője”. Infantino a játékvezetők legújabb technikai segítségére, amelyről azt a kijelentést tette, hogy az „a modern futball jövője”.

„Láttuk, hogy a videobíró segített a játékvezetőknek meghozni a helyes döntést” – mondta a FIFA elnöke a hétfői Németország–Ausztrália (3–2) csoportmérkőzést követően, amelyen szintén használták a rendszert.

Az első forduló négy mérkőzése során összesen öt alkalommal alkalmazták a videobírót, minden esetben azt vizsgálták meg, hogy a gól szabályos körülmények között született-e. A speciális segítséget büntetők, illetve kiállítások megítélésekor is használhatják a játékvezetők.

A Konföderációs Kupa nemcsak a rendezés, hanem a videobírós rendszert tekintve is a 2018-as világbajnokság főpróbájának tekinthető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik