HIRDETÉS
MTI 2019.03.15 14:38 Frissítve: 2019.03.15 14:47

Klub-vb: bojkottal fenyegetnek az európai csapatok vezetői

Ha a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) 24 csapatosra bővíti a klubvilágbajnokság mezőnyét, az európai klubok nem fognak részt venni a tornán – jelezte Andrea Agnelli, a csapatokat tömörítő szervezet, az európai klubszövetség (ECA) első embere.

 

A FIFA elnökéhez, Gianni Infantinóhoz eljuttatott levelében úgy fogalmazott, „határozottan ellenezzük a klub-vb jelenlegi lebonyolításának felülvizsgálatát, és kijelentjük, hogy ha változtatnak rajta, az ECA-klubok nem fognak részt venni a tornán”.

A szövetségnek jelenleg 232 európai együttes a tagja, közte az összes olyan nagy csapat, amelynek reális esélye van a klubvilágbajnokságon való részvétel kiharcolására. A mostani levelet a szervezet vezető testületének 15 tagja, mások mellett a Manchester United, a Barcelona és az Ajax képviselője is aláírta.

Infantino tervei szerint a klubvilágbajnokság 2021-től 24 csapatosra bővülne, és a Konföderációs-kupa helyett rendeznék meg. Az ECA már tavaly márciusban kijelentette, hogy 2024 előtt nem jöhet létre új versenysorozat, mert a klubok kevesebb mérkőzést szeretnének a futballisták egészségének védelmében.

2019.03.19 19:40:15

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Nem először vetődött fel a téma, olykor a sportág prominens személyiségei is hangoztatják: el kellene törölni a futball egyik legkülönösebb, legvitatottabb, az idők során a legtöbbet változó, ugyanakkor egyik legősibb szabályát.