Teqball: kispályán sem kispályáztak – G: Puyol (4), Borsányi (3)

SZÖLLŐSI GYÖRGY (LUXEMBURG)SZÖLLŐSI GYÖRGY (LUXEMBURG)
Vágólapra másolva!
2017.10.01. 20:41
Címkék
A luxemburgi All Stars Cup teqballgála fő attrakciója a pénteki parti és a szombati sajtótájékoztató után este következett: kispályás mérkőzés, majd teqballmeccsek a meghívott sztárok közreműködésével.
Robert Pires és Carles Puyol (jobbra) egy csapatot alkotott (Fotók: Teqball)
Robert Pires és Carles Puyol (jobbra) egy csapatot alkotott (Fotók: Teqball)

 

Ruud Gullit a délutáni gyakorlás után sérültet jelentett, csak szakvezetőként segítette alkalmi csapatát, de volt világsztár a parketten így is. Az egyik csapat Teqfriends néven a Marc Oberweis, William Gallas, Robby Langers, Simao Sabrosa, Nuno Gomes, Christian Karembeu, Loris Spina, a másik, a Teqstars pedig a Ricardo, Carles Puyol, Robert Pires, Borsányi Gábor, Dzsavad el-Hadzsri kerettel szerepelt a 4+1-es meccsen. A teqball egyik magyar feltalálója nem vallott kudarcot a klasszisok között, három góllal járult hozzá a Teqstars 10–6-os győzelméhez, nála többet csak a négygólos Puyol szerzett.

Nem tudott eljönni, de videoüzenetet küldött több további neves futballista, így a minap lábát törő Vítor Baía portugál kapuslegenda, az aranylabdás Figo és El Hadji Diouf szenegáli sztár is. Pedig a szépszámú, mintegy ezres közönség főleg a portugál ikonokat ünnepelte, mivel Luxemburgban tízezernyi portugál vendégmunkás dolgozik, akiknek a gyermekei megőrültek egy Nuno Gomes- vagy Simao Sabrosa-szelfiért.

A szüneteket kitöltő különféle látványos show-elemek után jöhettek a bemutató teqballmeccsek, amelyeken az exfutballisták is igazolhatták, hogy ehhez a játékhoz is konyítanak valamicskét. Puyol Piresszel alkotott egy párt, Karembeu Gallasszal, Nuno Gomes Simao Sabrosával, Ricardo pedig Gullit kiesése miatt Borsányi Gáborral szerepelt. Rendeztek luxemburgi–portugál és magyar–román páros mérkőzést is luxemburgi és romániai sikerrel, sőt a budapesti világkupa döntőjének visszavágóját is lejátszották, itt Blázsovics Ádám győzött Szolga Máté ellen.

A nemzetközi szövetség, a FITEQ vezetői és a szervezők elégedettek voltak a hagyományteremtő All Stars Cup sikerével, és hamarosan ennek az eseménynek a televíziós jogait is értékesíteni kívánják a már szintén egy állomáson túljutó világkupa-sorozatéval együtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik