Kína: nyolcmeccses eltiltás a korábbi Chelsea-játékosnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.22. 12:43
A Kínai Labdarúgó-szövetség (CFA) hivatalos közleményben tudatta, hogy nyolcmérkőzéses eltiltással büntette a Sanghaj SIPG brazil válogatott játékosát, Oscart.

„Oscar erkölcstelen szabálytalansága óriási mértékben volt negatív hatással a kínai profi bajnokságra. A szövetség mindig is nagy jelentőséget tulajdonított a fegyelmezés kérdésének, hogy elejét vegye az erőszakos szabálytalanságoknak és a sportszerűtlen viselkedésnek. Remélhetőleg a klubok is súlyosan megbüntetik az ilyen fegyelmezetlenségekben vétkes játékosokat, hogy megvédjük labdarúgásunk fejlődését” – olvasható a kínai szövetség közleményében.

Oscar a Kuangcsou R&F elleni bajnokin „gőzölt be”, két hazai játékosnak is nekibombázta a labdát, ami után a kantoni futballisták azonnal megtámadták a brazilt. A jelenet két piros lappal, a mérkőzés 1–1-es döntetlennel zárult.

A Chelsea korábbi játékosa – aki nem jelent meg a fegyelmi tárgyaláson – a súlyos eltiltás mellett 5000 dolláros pénzbüntetést is kapott.

Oscar tavaly decemberben írt alá a Sanghaj SIPG-hez, amelynek színeiben 21 bajnokin négyszer volt eredményes, emellett kiosztott 10 gólpasszt is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik