Kína: „30 év alatt senkinek nem ajánlanám, hogy oda menjen”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.09. 17:42
null
A nigériai nem elégedett a kínai futball szintjével (Fotó: AFP)
Az angol másodosztályú Middlesbrough játékosa, John Obi Mikel 2017-ben 11 év után hagyta el a Chelsea-t és csatlakozott a kínai Tiencsin Tedához. A nigériai labdarúgó a Telegraphnak számolt be az ázsiai klubnál töltött, nem túl kellemes idejéről.

„Kétévnyi kultúrsokk volt számomra: az ennivalók, az életmód, ahogy elvégeztek mindent. Nagyon nehéz volt hozzászokni az ottani dolgokhoz, miután tizenegy éven keresztül egy olyan klubnál szerepeltem, mint a Chelsea a Premier League-ben. Nem ütnek meg valami magas szintet, hogy szépen fejezzem ki magam" – kezdte a Telegraphnak John Obi Mikel, aki két évet húzott le a Tiencsin Tedánál.

Nem bántam meg az ott töltött időmet, jóban voltam a csapattársaimmal. A futball színvonala viszont még az angol másodosztályét sem éri el."

„A pályák, a stadionok, az egészségügyi létesítmények körülményei kedvezőtlenek voltak. Nem azt mondom, hogy mindegyik kínai klub ilyen, vannak közöttük professzionálisak, de az enyém kevésbé volt az."

„Harminc év alattiaknak nem ajánlanám, hogy oda menjenek. Úgy gondolom, az MLS felemelkedő tendenciát mutat, a kínai labdarúgás azonban nagyon le van maradva. A szerződéseik meglehetősen bőkezűek, ám még hosszú út vár rájuk a topliga státusz felé. Talán a nyelv is probléma, mivel ijesztően földönkívülinek tűnhet."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik