Kép: Suárez furcsa szerepkörben Forlán búcsúmeccsén

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2019.12.30. 09:47
null
Diego Forlán végleg elbúcsúzott az aktív labdarúgástól (Fotó: AFP)
Búcsúmérkőzéssel köszönt el pályafutásától Diego Forlán, az uruguayiak kiváló csatára. A többek között a Manchester Unitedben, a Villarrealban, az Interben és az Atlético Madridban is szereplő 40 éves exjátékos még augusztusban jelentette be, hogy szögre akasztja a stoplist.

A december 29-én rendezett mérkőzésen a 2010–2011-es uruguayi válogatottból összerakott csapat nézett farkasszemet egy vegyes, Forlán barátaiból álló alakulattal. Pályára lépett többek között Juan Román Riquelme, Juan Sebastián Verón, Esteban Cambiasso, Javier Zanetti, Diego és Gabriel Milito, Diego Lugano, Sebastián Abreu, Nicolás Lodeiro és Luis Suárez is.

Utóbbihoz fűződik a meccs egyik legérdekesebb jelenete is: a Barcelona csatára kapusként is kipróbálta magát, a felvételek tanúsága szerint nem is ment neki rosszul!

A csapat összetételéből és a helyzetből ítélve nem kizárt, hogy a 2010-es világbajnokságra utalt vissza Suárez kapuba állításával az uruguayi csapat: mint ismert, a tornán végül negyedikként végző válogatott a Ghána elleni negyeddöntőben úgy ment tovább, hogy Suárez gólba tartó labdát hárított a hajrában kézzel. Habár a csatárt kiállították, a kezezésért megítélt tizenegyest kihagyták az afrikaiak, Uruguay pedig tizenegyesekkel végül továbbjutott.

GBC Ghana on Twitter

OnThisDay in 2010, a handball by Luis Suarez prevented Ghana from scoring in the last minute and Asamoah Gyan missed the penalty - with Uruguay triumphing in the shoot-out to make the World Cup semis. #FifaWorldCup https://t.co/3BmBJXXrKz


 

Luis Suárez kapusként is jól szórakozott (Fotó: AFP)
Luis Suárez kapusként is jól szórakozott (Fotó: AFP)

Az uruguayi csapatot Óscar Tabárez dirigálta, a találkozó 6–6-os döntetlennel ért véget.

Forlán 2003-ban bajnoki címet ünnepelt a Manchesterrel, egy évvel később Intertotó-kupát nyert a Villarreallal. Klubszinten legnagyobb sikere a 2010-es Európa-liga-diadal az Atlético Madriddal.

A legutóbb a Kitchee-t erősítő játékos 2005-ben és 2009-ben is Európai Aranycipőt érdemelt ki – előbbi esetben Thierry Henryval holtversenyben végzett a rangsor elején.

Forlán 2002-ben mutatkozott be a nemzeti együttesben, összesen 112 mérkőzésen lépett pályára, s 36 gólt szerzett az uruguayi válogatottban, amellyel 2010-ben negyedik lett a világbajnokságon, 2011-ben pedig aranyérmes a Copa Américán.

A dél-afrikai vb-n Forlánt választották meg a torna legjobb játékosának, jelenleg a montevideói Penarol vezetőedzője.

El adiós de Forlán on Twitter

Vos tranquilo @1_Muslera_25, @LuisSuarez9 te cuida


 

on Twitter

@LuisSuarez9 Anduvo bastante bien, ¿no? @LuisSuarez9 https://t.co/e6CQVhA7ru


 




Football on BT Sport on Twitter

Step aside, Kyle Walker... Luis Suarez went in goal during Diego Forlan's farewell match Which outfield player would you like to see in the nets?


Maxi Rodríguez on Twitter

En el adiós de @DiegoForlan7

Diego Lugano on Twitter

Ayer en la merecida y linda despedida de Diego, sentimos la enorme alegría de reencontrarnos con un grupo de amigos que marcó nuestras vidas para siempre, por los momentos vividos en la selección con una intensidad imposibles de trasmitir en palabras,



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik