nemzetisport.hu 2017.10.10 16:35 Frissítve: 2017.10.10 17:14

Kép: ő nyerné az Aranylabdát, ha a számok döntenének!

Mint arról beszámoltunk, az Aranylabdát átadó France Football hétfőn adta ki a díjra esélyes harminc nevet tartalmazó listáját. A futballstatisztikákkal foglalkozó whoscored.com pedig azt is megmutatta, mi lenne az „igazságos” sorrend.

 

A számok alapján nem Cristiano Ronaldo, de nem is Lionel Messi a befutó (Fotó: AFP)

Hogy mennyire megbízható a whoscored.com rendszere, azzal lehet vitatkozni, de az tény, hogy rengeteg apró részletet beleszámolnak egy játékos értékelésébe, a megnyert párharcoktól kezdve a jó passzokon át a lövéshatékonyságig.

Ezek alapján született meg a saját harmincas listájuk, amely több helyen is eltér a hivatalostól.

Ott van például náluk a Bayern München középpályása, Thiago Alcántara és az olasz Atalanta csapatkapitánya, Alejandro Gómez, akik a France Football névsorában nem találhatók meg.

Ami azonban igazán érdekes, hogy a listán már a végleges sorrendet is felállították, és a statisztikák alapján szerintük Neymar érdemelné meg a legjobban a díjat.

A második helyre Lionel Messi, a harmadikra pedig a már említett Thiago Alcántara ért oda. Cristiano Ronaldót lejjebb kell keresni, a Real Madrid portugál klasszisa csak a kilencedik a felsorolásban.

Itt Neymar kapná az Aranylabdát (Fotó: whoscored.com)
2019.05.21 22:07:11

Minden más foci SMAHULYA ÁDÁM

ALAPVONAL. Félreértés ne essék, ma is akadnak kiváló fiatal kapusok, csak néhány kivételtől eltekintve hiányzik belőlük a már említett flúgosság, a jó értelemben vett csibészség.

2019.05.21 15:14:38

Minden más foci nemzetisport.hu

A 22. alkalommal feszülnek egymásnak az ifjúsági válogatottak, ezúttal Lengyelországban.

2019.05.18 23:53:17

Minden más foci BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Aki szerint túlzó az összehasonlítás, idézze fel magában – ha nem megy, keressen rá a neten – a Horatiusok esküje című neoklasszicista festményt, és ismerős lesz neki a fogadkozás; effélét láthat tizenegyesrúgások előtt is.