Kép: ő nyerné az Aranylabdát, ha a számok döntenének!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.10. 16:35
null
A számok alapján nem Cristiano Ronaldo, de nem is Lionel Messi a befutó (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, az Aranylabdát átadó France Football hétfőn adta ki a díjra esélyes harminc nevet tartalmazó listáját. A futballstatisztikákkal foglalkozó whoscored.com pedig azt is megmutatta, mi lenne az „igazságos” sorrend.

Hogy mennyire megbízható a whoscored.com rendszere, azzal lehet vitatkozni, de az tény, hogy rengeteg apró részletet beleszámolnak egy játékos értékelésébe, a megnyert párharcoktól kezdve a jó passzokon át a lövéshatékonyságig.

Ezek alapján született meg a saját harmincas listájuk, amely több helyen is eltér a hivatalostól.

Ott van például náluk a Bayern München középpályása, Thiago Alcántara és az olasz Atalanta csapatkapitánya, Alejandro Gómez, akik a France Football névsorában nem találhatók meg.

Ami azonban igazán érdekes, hogy a listán már a végleges sorrendet is felállították, és a statisztikák alapján szerintük Neymar érdemelné meg a legjobban a díjat.

A második helyre Lionel Messi, a harmadikra pedig a már említett Thiago Alcántara ért oda. Cristiano Ronaldót lejjebb kell keresni, a Real Madrid portugál klasszisa csak a kilencedik a felsorolásban.

Itt Neymar kapná az Aranylabdát (Fotó: whoscored.com)
Itt Neymar kapná az Aranylabdát (Fotó: whoscored.com)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik