Kassa: magyar többségi tulajdonosa lett az FC Kosicének

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2019.12.18. 06:30
null
Magyar többségi tulajdonosa lett az FC Kosicének (Fotó: Facebook/FC Kosice)
Az Arago-csoport többségi üzletrészt szerzett a szlovák másodosztályú FC Kosicében, így adva van a biztos anyagi háttér, és a remény, hogy a klub ismét sikeres lesz.

 

Meghatározó tulajdonrészt szerzett a magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Arago-csoport az FC Kosice futballklubban. A jelentős hagyományokkal büszkélkedő, jelenlegi cégjogi formájában 2018 óta működő klub a szlovák bajnokság másodosztályában szerepel, s 21 pontjával a 9. helyen telel a tizenhat csapatos ligában.

„Az Arago-csoport az elmúlt években nemcsak Magyarországon, hanem a környező országokban is jelentősebb befektetési portfóliót alakított ki – mondta Sántha Gergely, az Arago Holding ügyvezetője. – A sport, azon belül a futball ismerős terep, hiszen nyolc éve az egyik legnépszerűbb magyar labdarúgóklub, a Diósgyőri VTK többségi tulajdonosai is vagyunk. Kassai szerepvállalásunkat több tényező alátámasztotta, de leginkább tulajdonostársaink elhivatottsága, a klub jelentős hagyományai, valamint Kassa és vonzáskörzetének sportban rejlő lehetőségei miatt született meg a döntés az Arago Holding üzletrészvásárlásáról. Miskolc és Kassa földrajzi közelsége, testvérvárosi kapcsolata, közös kulturális, valamint sportmúltja csak ráadás volt.”

Nem példa nélküli a magyar szerepvállalás a Kárpát-medence labdarúgásában: a szlovén másodosztályú Nafta Lendavának, valamint a horvát élvonalbeli NK Osijeknek magyarországi tulajdonosa van, a szlovákiai DAC magyarországi főszponzorral büszkélkedhet, mindemellett a szerbiai Topolya (TSC) és a romániai Csíkszereda labdarúgó-utánpótlása központi forrásból kap támogatást, s a sepsiszentgyörgyi stadion ugyancsak magyar állami hozzájárulással korszerűsödik.

„Nagyon örülünk magyar partnereinknek – nyilatkozta az Arago szerepvállalása kapcsán Dusan Trnka, az FC Kosice elnöke. – Ez kedvező jelzés klubunknak, és fontos lépés az anyagi háttér biztosításában. A magyar tulajdonosok ráadásul hozzák magukkal azt a tapasztalatot, amelyet az új, modern miskolci stadion üzemeltetése során eddig szereztek. Együtt dolgozunk, hogy a kassai futball ismét méltó legyen korábbi sikereihez.”

Kassán szerepelt korábban az egykori ferencvárosi Telek András, aki az 1. FC Kosice színeiben 1997-ben a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt, s a Manchester United, a Juventus, valamint a Feyenoord ellen is játszhatott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik