Kagava megszerezte első gólját, nyert az MU

Vágólapra másolva!
2012.07.25. 16:06
null
Kagava Sindzsi (balra) megszerezte első találatát a Manchester United játékosaként (Fotó: Action Images)
Megszerezte első találatát új klubjában az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United nyári szerzeménye, Kagava Sindzsi, aki a kínai Sanghaj Senhua (Didier Drogba és Nicolas Anelka csapata) elleni nemzetközi felkészülési mérkőzésén volt eredményes. A „vörös ördögök” 1–0-ra nyertek a mérkőzésen, a japán játékos tehát győztes gólt szerzett.

A Lindegaard – Veseli, Ferdinand, Carrick, Brady – Valencia, Powell, Petrucci, Anderson – Macheda, Kagava kezdő tizeneggyel felálló Manchester United harmadik felkészülési mérkőzését játszotta, a „vörös ördögök” dél-afrikai turnéjuk során előbb az AmaZulut győzték le 1–0-ra, majd az Ajax Cape Town ellen a 92. percben szerzett góllal játszottak 1–1-et.

A sanghaji mérkőzésen a hazaiaknál Didier Drogba és Nicolas Anelka nem kapott helyet kezdőcsapatban, de így is a kínai együttes előtt adódott az első nagyobb lehetőség, Jen Szung lövésénél azonban résen volt Lindegaard.

Az angolok Petrucci révén veszélyeztettek, előbb lövését Csiu Seng-csiung védte, majd Machedát hozta helyzetbe – hiába. Petrucci aztán egy újabb lövéssel jelentkezett, kevéssel azonban ez is elkerülte a kaput.

A manchesteri fölény ezután is megmaradt, a félidő hátralévő részének legnagyobb lehetősége azonban a hazaiak előtt adódott. Ám Joel Griffiths hiába játszotta tisztára magát, Lindegaard lábbal nagy bravúrral védett.

A szünetben Lindegaard helyére Johnstone állt a kapuba, és pályára érkezett a folytatásban kifejezetten aktív Tunnicliffe és Bébé is.

A második félidőben Kagava blokkolt lövéséből Bébé lőtt centikkel a kapu mellé, majd Tuncliffe, Macheda, Kagava és Bébé lehetőségénél is helyén volt Seng-csiung.

A 68. percben aztán megtört a jég, az előző mérkőzésen a ráadásban betaláló Bébé indult meg a bal oldalon, majd a középen, 9 méterre érkező Kagavához játszott, aki előbb átvette a labdát, majd kapura lőtt. Középre tartó próbálkozásán rajta lett volna a kapus, de az egyik védőről a jobb sarokba pattant a labda (0–1).

Negyedórával a vége előtt Bébé távoli bombáját hatástalanította a levegőben úszva a kínaiak kapusa, majd Tuncliffe beadása után a nagy üdvrivalgás közepette beálló Scholes fejessel veszélyeztetett, végül a szintén csere Chicharito is próbálkozott, mindhiába.

KAGAVA SINDZSI MEGSZEREZTE ELSŐ GÓLJÁT A MANCHESTER UNITEDBEN

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Sanghaj Senhua (kínai)–Manchester United (angol) 0–1 (0–0)
Sanghaj
Gólszerző: Kagava (68.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik