Játékossors: vége a Coulibaly-ügynek, aláírt a Lenshoz - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.29. 15:02
A francia másodosztályú Lens labdarúgócsapata hivatalos közleményben jelentette be, hogy Adamo Coulibaly kétéves szerződést kötött a klubbal. A DVSC-Tevától távozó korábbi NB I-es gólkirály már alá is írta kontraktusát új csapatánál.

Adamo Coulibaly nem hosszabbította meg a nyáron lejáró szerződését a DVSC-vel, így szabadon igazolhatóvá vált. Az NB I kétszeres gólkirálya több helyen is megfordult ezt követően, neve tucatnyi klubnál is felvetődött.

Coulibaly a Lens játékosa lett (Fotó: rclens.fr)
Coulibaly a Lens játékosa lett (Fotó: rclens.fr)

A francia csatárt hírbe hozták a magyar bajnok Győri ETO-val, majd később azt nyilatkozta, egy Európán kívüli klubtól kapott busás ajánlatot, amit szeretne elfogadni. Aztán jött a Wisla Kraków, amely szintén kacérkodott a gólerős támadó szerződtetésével, ám végül nem jött létre a transzfer, mivel a lengyel egylet nem szeretett volna egy csaknem 32 éves játékost átigazolni.

Később több török csapat érdeklődéséről is lehetett hallani a párizsi születésű csatárral kapcsolatban, a Denizlispornál már várták is, hogy aláírjon, ám Coulibaly végül nem érkezett meg. Ehelyett Angliában tűnt fel, a másodosztályú Charltonnál szerepelt próbajátékon, ám a klub menedzsere megbízhatatlansága miatt – Christopher Powell szerint a volt DVSC-légiósnak legalább 86 ügynöke van, lehetetlen normálisan tárgyalni vele – nem számolt komolyan Coulibaly szerződtetésének lehetőségével.

Nem úgy a francia második ligás Lens, amely szintén tesztelésre hívta Coulibalyt. A 31 éves csatár két felkészülési meccsen is megmutathatta magát, az Olympique Marseille és a Charleroi elleni is lehetőséget kapott a bizonyításra.

KLUBOK, AHOL FELVETŐDÖTT COULIBALY NEVE A LENS ELŐTT

CFR Cluj, Steaua Bucuresti (mindkettő román), Anorthoszisz, APOEL (mindkettő ciprusi), Chateauruox (francia), Boluspor, Denizlispor, Akhisar Belediyespor, Adana Demirspor (mind a négy török), Charlton (angol), Wisla Kraków (lengyel), Vitória Setúbal (portugál)

Előbbi ellen „csak” kapufáig jutott, a belga együttes ellen viszont már gólt is szerzett. A Lens hivatalos közleménye szerint Coulibaly meggyőzte a klub vezetőit egyhetes próbajátékán, és hétfőn kétéves szerződést írt alá, ezzel véget értek a találgatások jövőjével kapcsolatban.

A Lens a legutóbbi szezonban a 12. helyen végzett a 20 csapatos Ligue 2-ben, 38 bajnokin 39 gólt szerzett az együttes, így elfér egy gólerős csatár a gárdában. A Lens egyszeres francia bajnok (1997–1998), kétszeres francia Ligakupa-győztes (1994, 1999), 2000-ben elődöntős volt az UEFA-kupában, 2005-ben és 2007-ben megnyerte a Intertoto-kupát.

Coulibaly gólja 2:52-től látható

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik