Játékossors: hiába az ajánlatok, Buffon szünetet tarthat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.17. 10:04
null
Gianluigi Buffon nem szeretne elkapkodni semmit (Fotó: AFP)
Gianluigi Buffon a Corriere dello Sportnak elmondta, könnyen megeshet, hogy amennyiben nem kap megfelelő ajánlatot, egy év pihenőt tart.

 

A 41 éves kapusnak lejárt a szerződése a Paris Saint-Germainnél, amely a hivatalos honlapján közölte, hogy nem hosszabbítja meg a futballista megállapodását – most Buffon elárulta, miért távozott a párizsi klubtól.

„A PSG öt hónappal ezelőtt azt mondta nekem, hogy a következő idényben második számú kapus lennék. Elegendő időm volt átgondolni a helyzetet, végül arra jutottam, hogy ez nem elég jó nekem, így lemondtam a rengeteg pénzről, és elutasítottam az egy évre szóló hosszabbítást. Bár az ajánlat teljesen érthető és vonzó volt, negyvenegy évesen is azt érzem, hogy még hasznosítani tudom az energiámat.”

A 176-szoros olasz válogatott kapus nevét több csapattal is szóba hozták az elmúlt hetekben, ám még mindig nem dőlt el, hogy Buffon hol folytatja a pályafutását.

„Hasonló helyzetben vagyok, mint tavaly nyáron. Tökéletesen nyugodt vagyok, minden nyitott, és ugyanúgy pont kerülhet az ügy végére tizenöt nap múlva, mint tizenkét hónappal később. Vannak érdekes megkereséseim, de ha nem találok megfelelő motivációt, pihenek egy évet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik