nemzetisport.hu 2017.01.27 08:30 Frissítve: 2017.01.27 08:30

Játékossors: egy ok a sok közül, amiért Adebayornak befellegzett

A pályafutása nagy részét jobbnál jobb csapatoknál töltő Emmanuel Adebayorról sorra kerülnek elő olyan történetek, melyek megmagyarázzák, hogy az ígéretes játékoskarriere miért futott zátonyra. Itt egy újabb gyöngyszem.

 

Adebayor nagy kajás (Fotó: AFP)

 

Az előző szezonban a Crystal Palace-tól visszavonuló Brede Hangeland már azelőtt megismerhette Adebayor futball iránti „elhivatottságát", hogy csapattársak lettek volna.

„Amikor még a Fulhamben játszottam, ő pedig a Tottenhamben, egy meccsünkön összetalálkoztunk a pályán – mesélte Hangeland a norvég Heia fotballnak.– Adebayor egyszer csak megszólalt »Ah, nagyon éhes vagyok! Nem bírom ki a meccs végéig. Hungeland, ismersz egy jó éttermet Londonban?«"

A norvég később testközelből csodálhatta a csatárt, hiszen hat hónapig együtt játszottak a Crystal Palace-ban. Ez az időszak sem telt el érdekesség nélkül.

„Erősítőedzésünk volt, ő pedig csak ült ott a konditeremben egy muffinnal és egy csésze kávéval – folytatta Hangeland. – Ezt az embert fizette a Manchester City, a Tottenham és a Palace is. Ő meg csak ült ott a teremben, és itta a kávéját. Hihetetlen tehetség, de túlságosan lusta."

A 32 éves futballista az említett együttesek mellett a Monacóban, az Arsenalban, valamint kölcsönben a Real Madridban is szerepelt. Adebayor hivatalosan még nem jelentette be a visszavonulását, jelenleg viszont nem tudni olyan csapatról, mely érdeklődne iránta.

 

2020.01.23 16:35:56

Minden más foci nemzetisport.hu

„Fazekas László isteni futballista volt, ha most játszana, akár a Premier League-ben is szerepelhetne.”

2020.01.20 11:36:41

Minden más foci SOMOGYI ZSOLT (Belek)

„Kassai Viktor az egyik legjobb játékvezető, a pályán és azon kívül is tisztelet övezi.”

2020.01.19 12:51:23

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK, 2020. Az egekbe szökött a francia fiatalok ára, melyik úton indul el Moreno mester?

2020.01.14 21:25:25

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. A pályán nem csupán a láb, a fej, hanem a lélek is játszik – a futball és vele együtt a bíráskodás ösztönös és talán taníthatatlan cselekedet.