Játékossors: egy ok a sok közül, amiért Adebayornak befellegzett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.27. 08:30
null
Adebayor nagy kajás (Fotó: AFP)
A pályafutása nagy részét jobbnál jobb csapatoknál töltő Emmanuel Adebayorról sorra kerülnek elő olyan történetek, melyek megmagyarázzák, hogy az ígéretes játékoskarriere miért futott zátonyra. Itt egy újabb gyöngyszem.

 

Az előző szezonban a Crystal Palace-tól visszavonuló Brede Hangeland már azelőtt megismerhette Adebayor futball iránti „elhivatottságát", hogy csapattársak lettek volna.

„Amikor még a Fulhamben játszottam, ő pedig a Tottenhamben, egy meccsünkön összetalálkoztunk a pályán – mesélte Hangeland a norvég Heia fotballnak.– Adebayor egyszer csak megszólalt »Ah, nagyon éhes vagyok! Nem bírom ki a meccs végéig. Hungeland, ismersz egy jó éttermet Londonban?«"

A norvég később testközelből csodálhatta a csatárt, hiszen hat hónapig együtt játszottak a Crystal Palace-ban. Ez az időszak sem telt el érdekesség nélkül.

„Erősítőedzésünk volt, ő pedig csak ült ott a konditeremben egy muffinnal és egy csésze kávéval – folytatta Hangeland. – Ezt az embert fizette a Manchester City, a Tottenham és a Palace is. Ő meg csak ült ott a teremben, és itta a kávéját. Hihetetlen tehetség, de túlságosan lusta."

A 32 éves futballista az említett együttesek mellett a Monacóban, az Arsenalban, valamint kölcsönben a Real Madridban is szerepelt. Adebayor hivatalosan még nem jelentette be a visszavonulását, jelenleg viszont nem tudni olyan csapatról, mely érdeklődne iránta.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik