Játékossors: Deco Indiában tűnt fel, új szerepkörben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.11. 13:37
A labdarúgástól három éve visszavonult Deco egy újonnan alakult indiai futsalligában lesz újra profi sportoló. A franchise rendszerű sorozat további nagynevű játékosok szerződtetését tervezi.

Júliustól egy új, franchise alapú futsalliga veszi kezdetét Indiában, amely nyolc város együttesét foglalja magába. A tervek szerint minden csapat keretében kötelezően lennie kell egy indiai és három külföldi játékosnak, valamint egy nagynevű, ismert futballistának.

Az első „márkás” játékos, aki aláírt a Premier Futsal League-be, a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Deco. Azt még nem lehet tudni, hogy a Porto, a Barcelona és a Chelsea korábbi kiválósága melyik klubot fogja erősíteni, ugyanis a játékosokat az amerikai ligákra jellemző draft során választják ki a csapatok. A liga elnöke egyébként egy másik portugál legenda, Luís Figo.

A brazil származású, 75-szörös portugál válogatott Deco 2013-ban hagyott fel a profi labdarúgással, sikeres európai karrierjét követően szülőhazájában, a riói Fluminenséből vonult vissza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik