nemzetisport.hu 2019.05.23 16:38 Frissítve: 2019.05.24 13:23

Játékossors: Arsenal, Real, Kolozsvár – visszavonul a brazil „szörny”

Júlio Baptista a hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, hogy 37 évesen végleg befejezi profi labdarúgó-karrierjét, miután két hónapja szerződést bontott vele a román élvonalbeli CFR.

Júlio Baptista karrierje során 48 alkalommal volt brazil válogatott, s e meccseken 5 gólt szerzett (Fotó: AFP)

 

Baptista a Twitteren osztotta meg a követőivel, hogy lezárja a pályafutását.

„Több mint húsz év után, amit az elit futballban tölthettem el, itt az ideje, hogy megtegyem a következő lépést és bejezzem a játékoskarrierem. Most egy új életet kezdek, így szeretném hálámat kifejezni mindazok felé, akik lehetővé tették, hogy beteljesítsem az álmaimat. Köszönöm nektek” – írta Baptista a Twitteren.
Julio Baptista a Real Madridból és az Arsenalból lehet ismerős a sportág szerelmeseinek, de megfordult többek között a Sevillában, a Romában és a Málagában is. A brazil támadó kipróbálta magát továbbá az MLS-ben, azonban az Orlando Citytől tíz hónap után távozott, miután a klub nem hosszabbított vele. Pályafutásának utolsó állomása a CFR volt, ahol fél év alatt csupán kétszer lépett pályára, gólt nem szerzett, szerződését pedig márciusban felbontották.

Baptista több mint húszéves karrierje során trófeákat is gyűjtött. A Real Madriddal megnyerte a spanyol bajnokságot és a spanyol Király-kupát, a Cruzeiróval pedig kétszer is aranyérmes lett a brazil országos bajnokságban. A nemzetközi porondon sem maradt kupa nélkül, a brazil válogatottal kétszer lett Copa América- és Konföderációs Kupa-győztes is.

2019.06.26 21:52:15

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »Ez a nemzet és ez a válogatott sötét alagútban volt. És amíg semmi sem történt, senki sem értette meg, hogyan lehet újra meglátni a fényt. Azt hiszem, válogatottunk megmutatta az utat, és én ezt akarom folytatni.«

2019.06.26 16:03:05

Minden más foci ILKU MIKLÓS

Kupaelődöntőt is játszott volna a helyi csapat az atomerőmű katasztrófája után pár nappal.

2019.06.26 15:58:59

Minden más foci nemzetisport.hu

Két éve változott meg az „iráni Messi” élete, aki tagadja az ellene felhozott vádakat.

2019.06.25 23:11:51

Minden más foci SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Az igények egyre magasabbak, az extra teljesítmény egyre kevesebb.

2019.06.25 23:10:47

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Meglehetősen felgyorsult a (futball)világ, egyre több a pénz, egyre fontosabb (értékesebb) a siker, s nem utolsósorban egyre többen és többen látják a világ legjobbjainak meccseit.