Játékossors: a Napoli is vinné Eto'ót, aki Mourinhóhoz „vágyik”

Vágólapra másolva!
2013.08.13. 08:29
null
Eto'o és Mourinho párosa az Internél sikeres volt. A Chelsea-nél újra együtt dolgozhatnak (Fotó: Action Images)
Az angol Chelsea mellett az olasz Napoli is szemet vetett az orosz Anzsitól elvágyódó Samuel Eto'óra. A kameruni elárulta, hogy megtiszteltetés lenne számára visszatérni a Serie A-ba, ráadásul egy tradicionális klub mezét viselni, ő azonban jobban vágyik a Premier League-be, leginkább José Mourinho miatt.

 

Amint arról korábban már beszámoltunk: az Anzsi Mahacskala költségvetése jelentősen csökken – a szezonra tervezett 140 millió eurót 60 millióra vinnék le –, így a 20 millió euróval a világ legjobban fizetett labdarúgójának számító Eto'ónak sem lehet maradása.

„Most várunk, amíg megérkeznek a konkrét ajánlatok, aztán majd egyeztetek az ügynökömmel, hogy mi legyen a következő lépés – mondta a kameruni klasszis, akinek a jelek szerint nem sürgős a dolog. – Álom lenne egy olyan tradicionális klub mezét viselni, mint a Napoli, de eddig konkrét megkeresés még nem érkezett tőlük.”

Az olasz sajtó eközben már Higuaín, Eto'o álompárt vizionál a Napoli támadósorába, amely bizony gyorsan feledtetni tudná a PSG-hez távozó Edinson Cavanit. Számunkra viszont érdekes lehet ebből a szempontból Novothny Soma szerepe. A fiatal magyar légiós közeljövővel kapcsolatban még nem született meg a végleges döntés, hogy maradhat az első kerettel, vagy kölcsönadják. Rafael Benítez vezetőedzőnek mindenesetre szimpatikus a magyar támadó és a gondolat, hogy velük maradjon, de egy Eto'o kaliberű támadó szerződtetése átírhatja a forgatókönyvet. Bár, ha a kameruni támadón „múlik”, akkor Novothy nem szorul hátrébb a házi rangsorban...

„A Chelsea önmagában is egy nagyszerű klub, ráadásul ott van José Mourinho, aki az egyik legjobb edző a világon – Eto'o személyes tapasztalatok után mond véleményt, a portugállal az Internél lett harmadszorra is BL-győztes. – Jó lenne ismét vele együtt dolgozni, mert az élet José körül sohasem unalmas. Játszottam sok nagyszerű edző irányítása alatt, de egyikük sem volt olyan karakteres, mint ő.”

A londoniaknál Wayne Rooney személyében másik kiszemelt is képben van csatárposzton, sőt, leginkább csak benne gondolkodnak egyelőre. Eddig két ajánlatot tettek érte, de az MU mindkettőt elutasította. Most egybehangzó angol sajtóhírek szerint a harmadik ajánlaton dolgoznak. Eto'o valószínű a B-terv lehet, ha...

A kameruni 32 éves és két évet húzott le az Anzsiban, ahová 2011 augusztusában szerződött el. Nem tudni, hogy mire lenne képes, ha ismét az európai top szinten futballozhatna. Utóbbiban láttuk őt öt idényen át a Barcelonában, majd két szezonon át az Interben. Akkor nem okozott csalódást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik