Játékossors: a gyilkos kapus szabadlábon, hamarosan csapatot is találhat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.10. 19:22
null
A gyilkosságért elítélt Bruno kevesebb, mint hét évet ült (Fotó: Getty Images)
A brutális merénylet kitervelőjeként 2010 júliusában 22 év börtönre ítélt Bruno Fernandes de Souzát már most kiengedték, és ügynökei szerint rövid időn belül újra pályára léphet.



 

A Flamengo egykori kapusát, Brunót 2010-ben tartóztatták le, miután – vélhetően a gyerektartás fizetését elkerülendő – gyermeke anyját brutális módon meggyilkoltatta, majd kutyáival megetette a holttestet. A merénylet mellett a kapus kisfiát egy kukába dobták a tettesek. Bár a játékos 22 év börtönbüntetést kapott, kevesebb, mint 7 év elzárás után kiengedték.

A sportoló szabadlábra helyezésében közrejátszott, hogy ezt megelőzően nem volt még priusza, állandó lakcímmel és munkával rendelkezett, valamint a börtönben sem volt rá panasz.

Brunót egyébként 2010 előtt szóba hozták az AC Milannal és a Barcelonával is, valamint szakírók szerint a 2014-es világbajnokságra készülő brazil nemzeti csapat tagja lett volna. Lucio Veloso Coutinho játékosügynök szerint ügyfele már nem marad sokáig munkanélküli.

„Körülbelül tíz klub jelentkezett be Brunóért – nyilatkozta a kapus képviselője. – Nem szeretném őket megnevezni, de a jövő hét elején eldőlhet a játékos sorsa."

„Akármennyi időt is töltöttem el a börtönben, ha életfogytiglant kapok, az sem hozná őt vissza az életbe – mondta szabadulását követően Bruno. – Drágán megfizettem a tetteimért, megtanultam a leckét. Nagyon fontos tapasztalatot gyűjtöttem – így fogom fel ezt az egészet, nem pedig büntetésnek."

A meggyilkolt Eliza Samudio édesanyja – aki a sportoló és az elhunyt nő közös gyermekét, Bruninhót neveli – egyáltalán nem érzi úgy, hogy a 32 éves férfi megváltozott a börtönben.

„Nem lehet tudni, hogy ez a szörnyűség nem ismétlődik meg velem, vagy az unokámmal – nyilatkozta a rémült nagymama. – Megmondtam Bruninhónak, hogy mindig maradjon távol az ajtótól, az iskolát pedig ne hagyja el addig, amíg nincs ott a férjem vagy én.”

Rengetegen kiállnak a nő mellett, nagyjából 15 ezren aláírtak azt a petíciót, mely azért küzd, hogy a játékost ne szerződtesse a pletykákban szereplő brazil Bangu csapata.

„A futballisták idolok, és ő nem jó példa a gyermekeink szemében – mondta egy erőszakellenes civil szervezet megalapítója. – Ő a halál szimbóluma, és nem engedhetjük, hogy ez minden vasárnap a házunkba jusson. Itt van egy kapus, aki gyilkolt, most pedig neki kellene tapsolnunk?”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik