Izrael: a pályán élesztették újra Korhut csapattársát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.08. 10:43
null
A 35 éves támadó a kórházból üzent: jól van (Fotó: twitter)
Eljaniv Barda kis híján meghalt a Hapoel Beer-Seva edzésén, miután mellbe rúgták labdával, és megállt a szíve. A 35 éves, 37-szeres izraeli válogatott támadó ellátását a csapat masszőre a pályán megkezdte, majd a közelben tartózkodó mentősök újraélesztették. A futballistát azonnal kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát, és már sokkal jobban van.

Barda, miután eltalálta a labda, a földön maradt, és ugyan megpróbált felállni, végül ülve maradt, úgy közölte a társaival, hogy nincs valami jól, majd elsápadt és elájult.

„Rendkívül ijesztő pillanatokat éltünk át mindannyian, de nagyon megkönnyebbültünk, amikor arról értesültünk, hogy Eljaniv jól van. Várjuk vissza a pályára!" – írta Twitterén a Korhut Mihályt is foglalkoztató klub tulajdonosa, Alona Barkat.

„Bardát nagyon súlyos szívritmuszavarral szállították intézményünkbe – mondta a játékost kezelő Szoroka Egészségügyi Központ kardiológiai osztályának főorvosa, dr. Doron Zager. – Ez egy ismert, de szerencsére nagyon ritka, ám annál súlyosabb sportsérülés. Ha a mellkast kritikus pillanatban éri nagy erejű behatás, mint például ebben az esetben a labda jelentette ütés, akkor előfordulhat, hogy a sportoló szíve kiugrik a ritmusból, ami életveszélyes állapotot jelent. A gyors beavatkozásnak köszönheti az életet, ha nem tudtak volna defibrillátort használni a helyszínre érkező kollégák, Barda már nem lenne köztünk."

Izraeli beszámolók szerint az ország kultúráért és sportért felelős minisztere, Miri Regev telefonon beszélt Barda feleségével és kívánt a csatárnak mielőbbi gyógyulást és gyors felépülést.

A Beer-Seva történelmében sajnos nem ismeretlen, hogy a klub egy játékosa tréningen életet veszti: a 28 éves, 33-szoros zambiai válogatott csatár, Chaswe Nsofwa 2007. augusztus 29-én a csapat Maccabi Beer-Seva elleni edzőmeccsén esett össze hirtelen szívmegállás miatt, neki azonban nem volt olyan szerencséje, mint Bardának, és a kórházba szállítást követően életét vesztette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik