Felnőtt tartalom!
Felnőtt tartalom!

A következő oldalon felnőtt tartalom található! Csak akkor folytassa az olvasást, ha elmúlt 18 éves!

elmúltam 18 éves, folytatom
még nem vagyok 18 éves
T. I. 2019.09.10 22:12 Frissítve: 2019.09.19 14:02

Irán: meghalt a nő, akit azért akartak bebörtönözni, mert meccset akart nézni

Belehalt sérüléseibe az az iráni nő, aki Iránban nyilvánosan felgyújtotta magát, miután kiderült, akár kétéves börtönbüntetéssel is sújthatják, mert férfinak öltözve megpróbálta megnézni kedvenc csapata mérkőzését – számolt be róla a BBC.

Iránban a férfiak egy része is azért küzd, a nők újra járhassanak futballmeccsre (Fotó: BBC/Getty)

 

Szahar Hodajari a bíróság épülete előtt gyújtotta fel magát, miután, bár a tárgyalását elnapolták, megtudta, fél évtől két évig tartó börtönt kaphat korábbi tettéért. A nőt még márciusban kapták rajta, hogy férfinak öltözve megpróbált bejutni a helyi Eszteglal FC egyik mérkőzésére, ezt követően fogdába került, három nappal később engedték csak el.

A nők 1981 óta nem vehetnek részt Iránban futballmeccseken, igaz, a tiltást, tavaly a futball-vb alatt feloldották, ekkor Teherán több stadionjában is óriáskivetítőkön lehetett követni az iráni válogatott mérkőzéseit, ekkor pedig nők is lehettek a lelátókon.

A világsajtóban kék ruhás nőként emlegetett Szahar Hodajari a bíróságon történtek után kórházba került, hét napon át küzdöttek az életéért, ám keddre virradóan elhunyt.

A FIFA hivatalos közleményt adott ki a tragédia után, hozzátéve, ismét felszólítják az iráni hatóságokat, hogy biztosítsák azon nők szabadságát és biztonságát, akik szeretnének változást elérni az országban, s azért küzdenek, hogy feloldják a stadionok látogatására vonatkozó tilalmat.

2019.09.18 10:15:46

Minden más foci B. Z.

„Addig szó sem lehetett arról, hogy a németek betegyék a lábukat Izraelbe.”

2019.09.16 14:04:05

Minden más foci BORBÉLY LÁSZLÓ

Édesapja karrierjét egy Manchester United-legenda tette tönkre, övét egy másik indította el.

2019.09.13 21:13:28

Minden más foci SZÖLLŐSI GYÖRGY

Mit csinál az UEFA media officere, s ki az a honfitársunk, aki már tíz éve dolgozik ebben a szerepkörben?

2019.09.14 22:29:27

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Kötényezésben voltunk olyan jók, mint a brazilok, míg cipőorral, azaz spiccel senki a világon nem lőtt akkora gólokat, mint azok, akik – mondjuk – a Sörgyár-pályán tanulták a futball ábécéjét.