IFAB: marad a kapusok „háromszoros büntetése”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.02. 15:49
A labdarúgás szabály-előkészítő és -alkotó testületeként működő IFAB elutasította azt a felvetést, hogy enyhítsenek a kapusok „háromszoros büntetésén”.

Különösen a Michel Platini vezette európai szövetség (UEFA) szerette volna elérni, hogy enyhítsenek a szabályozáson. Mint ismert, a gólhelyzetben levő játékossal szemben a tizenhatoson belül szabálytalankodó kapust a megítélt büntető mellett ki is állítják, amiért még eltiltás is vár rá.

„A tizenegyes magában elég büntetés, szerintem a FIFA-ban és az UEFA-ban is egyetért ezzel a tagok többsége, kivéve néhány olyan nemzetet, amelynek vannak képviselői az erről döntő testületben” – mondta Platini.

Legutóbb az Arsenal és a Bayern München BL-meccsén játszódott le hasonló jelenet, ahol Wojciech Szczesny szabálytalankodott Arjen Robbennel szemben, amiért kiállították, az értékesített büntetővel pedig már kettővel ment a bajor csapat.

Az IFAB elutasította az UEFA azon felvetését, hogy a kapust ne állítsák ki ilyen esetben, a kérdést azonban továbbutalta a technikai és a futballbizottsághoz, hátha segíteni tudnak a játékvezetőknek a szabály pontosabb értelmezésével.

Az IFAB formálisan szintén elutasította a videobíró használatát, engedélyezi viszont a fejkendő viselését a női focistáknál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik