ICC: Hazard bemutatkozott a Realban, de kikaptak a Bayerntől

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2019.07.21. 09:06
null
Eden Hazard bemutatkozott a Real Madridban (Fotó: Twitter)
Vasárnap éjszaka két mérkőzést is rendeztek a labdarúgó Nemzetközi Bajnokok Kupájában (ICC). A Bayern München 3–1-re legyőzte a Real Madridot, míg az Arsenal a Fiorentina ellen győzött magabiztosan, 3–0-ra.

A Bayern München azok után nézhetett szembe a Real Madriddal, hogy 2–1-es vereséget szenvedett az Arsenaltól. A spanyol csapatban ott voltak az új igazolások, Eden Hazard rögtön a kezdőben debütálhatott, míg Jovics, Mendy és Rodrygo a kispadról szálltak be. A bajoroknál a második félidőben pályára lépett a francia világbajnok hátvéd, Benjamin Pavard, honfitársa Lucas Hernández azonban sérülése miatt továbbra sem volt bevethető.

A meccs nagy iramban kezdődött, sok helyzet alakult ki mindkét oldalon. A 15. percben David Alaba kapott egy jó passzt a tizenhatoson belül, majd begurította a labdát Corentin Tolissónak, akinek az első lövése ugyan lepattant Marcelo lábáról a gólvonalon, a kipattanóra azonban gyorsan reagált a 24 éves középpályás, ezzel megszerezte a vezetést a Bayernnek. (1–0)

Az második félidő közepén, a 67. percben Niklas Süle ívelt Robert Lewandowskinak, aki remekül vette át a felé érkező labdát, majd fordulásból higgadtan lőtt Keylor Navas mellett a bal alsó sarokba. (2–0)

A harmadik gólra nem kellett sokat várni, mindössze két perccel később Leon Goretzka a bal oldalról indult, majd passzolt középre Serge Gnabry felé, aki egy érintés után védhetetlen lövést eresztett meg a kapu jobb oldalába. (3–0)

A háromgólos előny tudatában kicsit kiengedett Niko Kovac csapata, a mérkőzés vége előtt 10 perccel Rodrygo találta magát egy az egyben a csereként beállt Sven Ulreichhal, egy csellel elvitte mellette a labdát, a német kapus buktatta, ezért neki egyből pirosat mutatott a játékvezető. A megítélt szabadrúgást a 18 esztendős brazil szupertehetség végezte el, s gyönyörű gólt akasztott a bal felsőbe. (3–1)

A mérkőzés összefoglalója

Az ICC másik mérkőzésén a tartalékosan felálló Arsenal nagyon simán elintézte az olasz Fiorentinát, köszönhetően többek között az angol U20-as válogatott támadónak, Eddie Nketiahnak, aki duplázott a mérkőzésen. A Fioretinának Nketiah utánpótlásbeli csapattársa, Joe Willock adta meg a kegyelemdöfést, miután a 89. percben egy szép támadás végén lőtt a léc alá, ezzel beállította a 3–0-ás végeredményt.

A mérkőzés összefoglalója

NEMZETKÖZI BAJNOKOK KUPÁJA (ICC)
Bayern München–Real Madrid 3–1
Houston,
NRG-Stadium, Vezette: Touchan R.
Bayern München:
Neuer (Ulreich, 46.) – Kimmich, J. Boateng, Javi Martínez (Süle, 46.), Alaba (Zaiser, 73., Hoffmann, 83.) – Thiago Alcántara (Goretzka, 59.) – Coman (Davies, 59.), Tolisso (Singh, 73.), R. Sanches (Pavard, 46.), Arp (Gnabry, 46.) – Th. Müller (Lewandowski, 46.).
Vezetőedző:
Niko Kovac
Real Madrid, 1. félidő: Thibaut Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Isco, Kroos, Modric – Asensio, Benzema, Hazard. 2. félidő: Navas – Hernández, Fuente, Nacho, Mendy – Kubo, Seoane, Rodrygo – Lucas Vázquez, Jovics, Vinícius Júnior
Vezetőedző:
Zinédine Zidane
Kiállítva: S. Ulreich (81.)
Gólszerző: Tolisso (15.), Lewandowski (67.), Gnabry (69.) ill. Rodrygo (84.)

MÁSIK MÉRKŐZÉSEN
Arsenal–Fiorentina 3–0 Nketiah (15., 66.), Willock (89.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik