ICC: fordított a Manchester City, tizenegyesekkel nyert a Barca

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.29. 07:42
Hat tinédzserrel felállva, kétgólos hátrányról fordított 3–2-re a Manchester City a Bayern München ellen a labdarúgó Nemzetközi Bajnokok Kupájában (ICC). A Barcelona 2–2 után tizenegyesekkel győzött a Tottenham ellen.

Az FC Barcelona első nyári felkészülési mérkőzésén Cillessen – Semedo, Marlon, Lenglet, Miranda – Sergi Roberto, Arthur, André Gomes – Rafinha, Munir, Denis Suárez összeállításban lépett pályára a Tottenham ellen, és az első félidőben Munir El Haddadi közeli fejesével, valamint a Gremiótól szerződtetett Arthur pokoli nagy góljával 2–0-s előnyre tett szert. Munir El Haddadi közeli fejesével, valamint a Gremiótól szerződtetett Arthur pokoli nagy góljával 2–0-s előnyre tett szert.

A játékrész közepén Denis Suárezt és André Gomest is le kellett cserélni sérülés miatt.

Ernesto Valverde a második félidőre a fiatalokat küldte ki, az első keretből ekkor már csak Cillessen és a Girondins Bordeaux-tól megvásárolt Malcom volt a pályán, aki Arthurhoz és Clément Lenglet-hoz hasonlóan most mutatkozott be a Barcában.

A Spurs a hajrához közelítve Szon Hung Min és Georges-Kévin N’Koudou találataival három perc leforgása alatt egyenlített – nem sokkal korábban Christian Eriksen szabadrúgásból a kapufát találta el –, így a mérkőzés tizenegyespárbajban dőlt el, amelyet a Barcelona nyert 5–3-ra. (A katalánoknál négy fiatal futballista – Sergi Palencia, Abel Ruiz, Monchu, Riqui Puig – és Malcom is nagyon magabiztosan lőtte a labdát a kapuba, Cillessen pedig kivédte Anthony Georgiou kísérletét.)

Érdekesség, hogy a Barcában az első keret tagjai közül Paco Alcácer, Aleix Vidal és Lucas Digne sem kapott lehetőséget a meccsen, pedig mind a hárman elutaztak a csapattal az egyesült államokbeli túrára. Utóbbi két futballista szinte biztosan távozik a nyáron a katalánoktól, Digne átigazolásának ügyében a Barcelona állítólag már meg is egyezett az Evertonnal, amely 15 millió eurót fizet a francia balhátvédért.

A magyar idő szerint ugyancsak vasárnap hajnalban, Floridában játszott másik mérkőzésen hiába vezetett már 24 perc után 2–0-ra a Bayern München, a megfiatalított Manchester City fordított és 3–2-re győzött.

A németek a 15. percben Meritan Shabani fejesével szereztek vezetést, kilenc perccel később Arjen Robben duplázta meg az előnyt, ráadásul az angoloknál megsérült a nyáron hatvanmillió angol fontért szerződtetett Rijad Mahrez is.

A helyére beállóBernardo Silva azonban még az első félidő hosszabbításában szépített, az 51. percben a 19 éves Lukas Nmecha egyenlített, Silva pedig a második góljával beállította a 3–2-es végeredményt. Érdekesség, hogy az angoloknál Pep Guardiola hat tinédzsert is pályára küldött.

NEMZETKÖZI BAJNOKOK KUPÁJA (ICC)
Bayern München (német)–Manchester City (angol) 2–3 (2–1)
Gólszerzők:
Shabani (15.), Robben (24.), ill. Bernardo Silva (45+1., 70.), Nmecha (51.)
Barcelona (spanyol)–Tottenham (angol) 2–2 (2–0) – 11-esekkel 5–3
Gólszerzők:
Munir (15.), Arthur (29.), ill. Szon (73.), N’Koudou (75.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik