Ibra duplázott, a PSG a kupában is legyőzte a Marseille-t

Vágólapra másolva!
2013.02.27. 22:49
null
Zlatan Ibrahimovic ebben a szezonban öt gólt szerzett az OM ellen (Fotó: Reuters)
A Paris SG Zlatan Ibrahimovic duplájával a vasárnapi bajnoki után szerdán a Francia Kupában is 2–0-ra legyőzte az Olympique Marseille-t. A PSG ezzel bejutott a negyeddöntőbe, amelyben a Lorient, illetve az alsóbb osztályú ellenfelét egyaránt túlóra után kiütő Bordeaux és Nancy csatlakozott ma hozzá.

A Paris Saint-Germainben vasárnap este az Olympique Marseille elleni bajnokin csereként bemutatkozó David Beckham szerda este először kezdett a francia fővárosi klubban: az Olympique Marseille elleni Francia Kupa-mérkőzésen. A PSG januári szerzeménye a sorozat sajátságos kiírása (név nélkül, 1-től 11-ig számozott mezekben kell játszani) miatt nem a 32-es mezt húzta magára, hanem nyolcassal játszott.

A meccs hőse azonban – nem meglepetés... – nem ő lett, hanem Zlatan Ibrahimovic, aki a 35. percben Clement Chantome hosszú, pontos passzával meglódult a Marseille kapuja felé, szerencsés csellel lerázta Lucas Mendest, majd Steve Mandanda kapujába lőtt. A marseille-i kapus beleért a labdába, de az csak bepattogott.

IBRAHIMOVIC ELSŐ TALÁLATA



A PSG–OM meccsen, főleg, ha ilyen sűrűn játszik egymással a két csapat, előfordulnak paprikás jelenetek, főleg, ha Ibrán kívül az ellenfélnél Joey Barton is a pályán van. Az első félidő hajrájában meg is találták egymást, s tömegjelenet alakult ki. A játékvezető senkit sem állított ki, abban bízva, hogy a szünetben csillapodnak a kedélyek.

A fordulás után sem jelentett nagy veszélyt a PSG kapujára a Marseille, Ibrahimovic viszont újabb gólt harcolt ki. A tizenhatoson belül, a jobb oldalon az alapvonalnál Jérémy Morellel küzdött, s bár először a marseille-i került a földre, az utóbb szintén eleső Ibra javára tizenegyest ítélt a bíró. A sértett végezte el a büntetőt, higgadtan gurítva a bal alsó sarokba. Ibrának ebben a szezonban a harmadik, Marseille elleni meccsén ez volt az ötödik gólja, és először duplázott kupameccsen 2003 óta (akkor az Ajaxban szerzett két gólt a Groningen ellen).

IBRAHIMOVIC MÁSODIK TALÁLATA



Beckham is hasznosan futballozott, rendre jól játszotta meg a labdát, de a hajrában összekapott a Marseille-be csereként beálló Jordan Ayew-val, aminek a vége az lett, hogy mindketten sárga lapot kaptak. Carlo Ancelotti ezt követően lecserélte az angolt, az eredmény nem változott, a PSG újra 2–0-ra legyőzte a Marseille-t, és bejutott a negyeddöntőbe.

Szenzációs kupapárharcot nyert meg a Bordeaux a hősiesen küzdő negyedosztályú Raon-l'Etape otthonában. Közel egy órán át gól sem esett, ekkor Ludovic Obraniak előnyhöz juttatta a vendégeket. Hat percen belül egyenlített a Raonnaise, s mivel nem esett több gól, hosszabbítás következett. Ebben a hazai csapat szerzett vezetést, de Chaick Diabaté tizenegyesből egyenlített, s jöhettek a tizenegyesek.

Ebben a Bordeaux bizonyult jobbnak, 5–3-ra megnyerve a párbaj.

A Nancy is túlórázni kényszerült az ötödosztályú Vénissieux otthonában, de nem volt szükség tizenegyesekre, a hosszabbítás második félidejében két gólt is szerzett az élvonalbeli klub.

Szintén a nyolc közé jutott a Lorient, amely az egykori arsenalos Jeremie Aliadiere duplájának is köszönhetően 3–0-ra legyőzte a Brestet. A 29 éves Aliadiere bombaformában van, a legutóbbi hat meccsén hat gólt szerzett.

FRANCIA KUPA
NYOLCADDÖNTŐ

Paris SG–Marseille 2–0
Lorient–Brest 3–0
Raon-l'Etape (IV.)–Bordeaux 2–2 – tizenegyesekkel 3–5
Vénissieux (V.)–Nancy 0–2 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik