K. T. I. 2020.06.03 09:51 Frissítve: 2020.06.04 17:28

Horvátország: a Kleinheislert tévesen kiállító bíró megszólalt – Magyarországon van

A Horvátországban nemcsak a szurkolók, hanem a szövetség fegyelmi bizottságának kereszttüzébe is kerülő Igor Pajac a gyűlölethullám elől Magyarországra utazott. A 34 éves játékvezető hibát hibára halmozott a Kleinheisler Lászlót is érintő horvát kupaelődöntőben.

Igor Pajacot az idény végéig eltiltották (Fotó: sportcom.hr)

 

Mint beszámoltunk róla, kedden az idény végéig eltiltották Igor Pajacot, a hétvégi HNK Rijeka–NK Osijek (3–2) kupaelődöntő bíróját. A játékvezető többek között a magyar válogatott Kleinheisler Lászlót is tévesen állította ki az összecsapáson (a magyar középpályás második sárga lapját jogtalannak találta a fegyelmi bizottság). A találkozón ekkor még az eszéki együttes vezetett két góllal, ám ezt követően – egy szintén vitatott tizenegyesnek is köszönhetően – a Rijeka fordítani tudott, s így a kupadöntőbe jutott.

A horvát Sportske novosti érte utol a játékvezetőt, akiről kiderült, a gyűlölethullám elől Magyarországra utazott. Itt próbálja túltenni magát a történteken.

„Egész eddigi életemben nem éreztem rosszabbul magam. Senkinek se kívánom, hogy hasonló történjen vele” – kezdte a játékvezető, akinek összesen három súlyos hibát rótt fel a horvát szövetség fegyelmi bizottsága.

„Ez katasztrófa. S nemcsak nekem, hanem a családomnak is. Megnyitom az internetet és minden rólam szól. A legrosszabb pedig, hogy bűnözőként mutatnak be. Soha életemben, még gyerekként sem loptam el egy csomag rágót sem. Szörnyű, igazi káosz vesz körül, bármerre is fordulok”
– nyilatkozta Pajac, aki tévedése lehetséges okaira nem tért ki a lap által idézett részekben.

A 13 sárga és két piros lappal tarkított mérkőzés végjátéka is feszült volt, a stadion előtti parkolóban tettlegességre került sor: Ivan Smokrovic, a mérkőzés ellenőre jegyzőkönyvben rögzítette, hogy információi szerint Eros Grezda, az eszékiek albán játékosa ököllel fejbe vágta a hazaiak tizenegyesét értékesítő Antonio Colakot.

A kedélyeket a rendőrség csillapította le, és bár Colak nem szenvedett súlyos sérülést, az ügyben vizsgálat indult.

EZÉRT KAPOTT MÁSODIK SÁRGÁT, MAJD PIROS LAPOT KLEINHEISLER

2020.07.12 22:04:19

Minden más foci BOROS MIKLÓS

A szentgyörgyiek közel egy órát emberelőnyben játszottak, és fontos három pontot szereztek.

2020.07.12 15:55:35

Minden más foci L. PAP ISTVÁN

A labdarúgóvébé 1930-ban elindult hódító útjára, és mára leigázta az egész világot.

2020.07.09 18:26:15

Minden más foci KOVÁCS GERGELY (Képes Sport)

A Képest Sport összegyűjtötte, kik voltak azok a légiósaink, akik a leghosszabb ideig játszottak a négy elitliga valamelyikében.

2020.07.11 20:37:39

Minden más foci nemzetisport.hu

Biztos győzelem hazai pályán az osztályozóra kényszerülő Istra ellen.

2020.07.11 14:33:28

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (Rózsahegy, összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nyert ugyan Rózsahegyen a DAC, de maradt a harmadik helyen, mert győzött a rivális Zsolna is.