Váratlan eszéki vereség a Varasdtól

Vágólapra másolva!
2020.07.18. 18:40
null
Ndockyt (pirosban) sokat dolgozott, de gólt nem szerzett (Fotó: nk-osijek.hr)
A horvát labdarúgó-bajnokság 35. fordulójában az Osijek 1–0-s vereséget szenvedett Varasdon, ezzel az utolsó forduló előtt a bajnoki cím kivételével még teljesen nyílt az éremcsata.
HORVÁT 1. HNL
35. FORDULÓ

Varazdin–NK Osijek 1–0 (Drozdek 39.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A mérkőzés előtt az már biztos volt, hogy a hazai csapat bent maradt az első osztályban, a kiesés veszélye nem fenyegette, tehát a varasdiak számára különösebb tétje nem volt a meccsnek, hacsak az nem, hogy még megszerezhetik a hetedik helyet. Annál több volt a második helyen álló vendégeknek, hiszen egy győzelemmel akár karnyújtásnyi közelségbe kerülhettek volna az ezüstéremhez.

Ehhez képest inkább a Varazdin volt aktívabb, talán meg is lepte az eszékieket, akik átvették ugyan a kezdeményezést, de különösebb eredmény nélkül. Az első félóra letelte után egyre veszélyesebbek lettek a hazaiak, előbb Obregón szerezhetett volna gólt, majd nem sokkal később Drozdek jól eltalált lövésével a 39. percben már vezetek a varasdiak. 1–0

Ha egy kicsit jobban koncentrál Obregón, akkor kétgólos előnnyel mehettek volna pihenőre, de a kapufa megmentette a vendégeket.

A második félidőben határozottan jött előre az eszéki csapat, hiszen mindenképpen pontot akart szerezni. A hazaiak viszont kiválóan álltak a lábukon, sőt akár növelhették is volna az előnyüket, ám az 55. percben egy rossz eszéki mentési kísérlet centiméterekkel elkerülte Ivusic kapuját.

Az utolsó húsz percben beszorította ellenfelét az Osijek, a Varazdin viszont jól megszervezte a védekezését, és ha kellett, csúsztak-másztak a védői a labdáért, így össze is jött a győzelem: 2007 októbere óta először nyert a Varasd az Osijek ellen, ami megnehezítette a helyzetét az ezüstért vívott küzdelemben. Ennek ellenére, ha hazai pályán az utolsó fordulóban megveri a Lokomotivát, a mai botlás ellenére is elérheti a célját.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

96. perc: Vége a meccsnek, 2007 októbere után ismét nyert a Varazdin az Osijek ellen. 1–0
94. perc:
Kétszer is hatalmasat védett Nevistic, előbb Zaper, majd Ndockyt lövése után.
85. perc: Ndockyt 18 méteres lövése csavarodott ugyan, de középre tartott, így biztosan védte Nevistic.
63. perc: Ndockyt
reklamált hevesen, hogy Rodin kezét érte a labda a tizenhatoson belül, de mivel a varasdi játékos mindkét kezét hátra tette, a bíró nem vette figyelembe a reklamációt.
55. perc: Bal oldali beadás után Majstorovic akart menteni, és kis híján a saját kapujába lőtt. Szöglet.
49. perc: Mance 22 méteres lövését tolta ki szögletre Nevistic.
46. perc: Maric
került gólhelyzetbe a varasdi kapu torkában, de a lövését Nevistic lábbal védte.

46. perc:Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. perc: Vége az első félidőnek, veszélyesebben játszottak a hazaiak, és vezetnek is. 1–0
45. perc: Obregón ezt is kihagyta!
Pedig remekül kapta 11 méterre az eszéki kaputól. Túl nagy gólt akart lőni, a lécet találta el.
42. perc: Támadásban maradtak a varasdiak, Obregón az ötös jobb sarkáról lőhetett, de egy védő közbeugrott.
39. perc: GÓÓÓÓÓL! Vezet a Varazdin! Drozdek vezetgette a labdát az eszéki tizenhatos bal sarka környékén, kicsit középre húzott, majd 25 méterről, jobbal óriási gólt ragasztott a léc alá. 1–0
38. perc:
Jobb oldali szöglet után Obregón fejelt az eszéki kapus kezébe.
30. perc: Valamivel többet kezdeményez az Eszék, de a hazaiak csípnek rendesen, mintha nekik nem lenne mindegy a végeredmény.
9. perc: Óriási eszéki helyzet maradt ki! Előbb Ndockyttalálta el 8 méterről a bal kapufát, a kipattanó a kapu előtt őgyelgő Marichoz perdült, aki 6 méterről az üres kapu mellé helyezett...
3. perc: Bal oldali beadás után Kolaric csúsztatta meg a labdát, amelyet Petkovic próbált meg akrobatikus módon kapura lőni, de nem sikerült neki.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Varazdin tiszta kékben, az Osijek tiszta pirosban játszik.

A KÉT CSAPAT KEZDŐJE:

Varaždin:Nevistić – Tkalčić, Senić, Rodin, Mamić – Stolnik, Đurasek, Kolarić – Petković, Obregón, Drožđek.

Osijek:Ivušić – Igor Silva, Majstorović, Škorić, Talys – Ndockyt, Žaper, Pilj – Bočkaj – Marić, Mance.

ELŐZMÉNYEK

Szombaton játssza idénybeli utolsó előtti bajnoki meccsét az NK Osijek, amely minden erejét második helyezése megtartására fordítja – ami még BL-szereplést garantál. A magyar válogatott Kleinheisler Lászlót is alkalmazó eszékiek a tízcsapatos élvonal nyolcadik helyén álló Varazdin (Varasd) otthonába utaznak, méghozzá megsüvegelendő veretlenségi sorozattal a tarsolyukban, a legutóbbi kilenc bajnokijukból két döntetlen mellett hetet megnyertek. Kedvező előjel a vendégeknek az egymás elleni mérleg: a varasdi csapat 2007 októberre óta nem tudja legyőzni, pedig időközben tizenháromszor is megpróbálhatta. A jövő hétvégén rendezendő utolsó fordulóban az Osijek az őt üldöző Lokomotiva Zagrebet fogadja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik