Hollandia: Robben egy év kihagyás után visszatér – ifjúkori klubjába igazolt!

Vágólapra másolva!
2020.06.27. 17:45
null
A Groningen hivatalos holnapja a bejelentéskor (Forrás: fcgronignen.nl)
Szenzációs hírt közölt a holland labdarúgó-bajnokság élvonalában (Eredivisie) szereplő Groningen szombat délután a hivatalos honlapján: a visszavonulását tavaly bejelentő Arjen Robben újra aktivizálja magát, és a következő idényben a groningeniek sorait erősíti.

 

Arjen Robben tavaly július 4-én, a Bayern München labdarúgójaként jelentette be visszavonulását, de most úgy döntött: ifjúkori csapata kedvéért újra csatasorba áll.

„Ismét szeretnék profi labdarúgó lenni, méghozzá a Groningen játékosaként – kommentálta a bejelentést Arjen Robben. – Egy ideje már kacérkodtam a gondolattal, és szép lassan a küldetésemmé vált. Dolgozom a visszatérésen, és bár nem tudom, mikorra leszek játékra kész állapotban, arra sincs garancia, hogy működni fog a dolog, de az eltökéltségemen nem fog múlni. Kemény fizikai kihívás lesz, és ha minden a terveimnek megfelelően alakul, a csapat első közös edzésén már ott leszek.”

Robben a groningeniek utánpótlásában érett profi labdarúgóvá, náluk mutatkozott be a holland élvonalban, majd 2002-ben a PSV-be igazolt. A Chelsea-n és a Real Madridon át vezetett az útja a Bayernbe, amelyben tíz év alatt nyolcszor német bajnok lett.

„Tizenkét évesen lettem a Groningen labdarúgója, tizenhat évesen itt mutatkoztam be az élvonalban a Feyenoord ellen – beszélt Robben a kötődéséről. – Csodálatos tizennyolc évet töltöttem távol, és most a (koronavírus-járvány miatti) válság kellős közepén tértem haza. Örömmel láttam, milyen sokan igyekeznek segíteni a klubnak, amelyre szintén negatív hatással van a válság, és azon gondolkodtam, mivel szállhatnék be én is. Az utóbbi hetekben sokat beszélgettem a vezetőkkel, és nem tagadom, nagy hatást gyakorolt rám a szurkolók üzenete is: Arjen, hallgass a szívedre!”

Robben januárban volt 36 éves, a holland válogatottban 96 mérkőzésen 37 gólt szerzett.

A Groningen a 9. helyen állt a holland bajnokság koronavírus-járvány miatti megszakadásakor.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik