Hollandia: Hiddink távozik a válogatott éléről – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.30. 00:04
null
Guus Hiddink (jobbra) távozik, Danny Blind lesz az utódja? (Fotó: AFP)
Július 1-től már nem Guus Hiddink lesz a holland válogatott szövetségi kapitánya, miután a szakember megegyezett a Holland Labdarúgó-szövetséggel a távozásáról.

 

„Guus Hiddink és a Holland Labdarúgó-szövetség közösen úgy döntött, hogy július elsejével megszüntetjük a kapitány szerződését” – adta hírül a KNVB.

„Nagyon sajnálom, hogy így alakult, megtiszteltetés volt újra a holland válogatottat irányítani. Sok sikert kívánok az utódomnak, a szakmai stábnak és a csapatnak az Európa-bajnoki selejtezőkre” – áll a Hiddink által kiadott közleményben.

A 68 éves szakember először 1994 és 1998 között volt a holland válogatott szövetségi kapitánya, amelytől akkor világbajnoki negyedik hellyel búcsúzott.

Másodszor 2014-ben vette át az oranje irányítását, ám a 2016-os Európa-bajnokság selejtezői során várakozáson alul teljesített vele a csapat, amely az A-csoportban hat forduló után Izland és Csehország mögött csak a pótselejtezőt érő harmadik helyen áll.

Az már korábban eldőlt, hogy a 2016-os Eb után a segítője, Danny Blind lép az örökébe, ezért az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy Blind már most átveszi tőle a szövetségi kapitányi teendőket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik