H. D. 2020.09.23 19:30 Frissítve: 2020.09.23 20:08

Hollandia: Frank de Boer az új szövetségi kapitány – hivatalos

Igaznak bizonyultak a keddi sajtóhírek, a Holland Labdarúgó-szövetség (KNVB) szerdán a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Frank de Boert nevezte ki a nemzeti csapat szövetségi kapitányának.

Frank de Boert nevezték ki a holland válogatott szövetségi kapitányának (Fotó: AFP)

 

A szövetség beszámolója szerint Frank de Boer irányítja majd a következő két évben a holland válogatottat. Ez azt jelenti, hogy amennyiben kvalifikálja magát, az 50 éves szakember vezetésével vehet részt az oranje a 2022-es katari világbajnokságon is.

De Boer legutóbb az Atlanta Unitedet (USA) irányította, de nem érte el a várt sikereket, így távozott. Az Atlanta előtt az Ajax, az Inter és a Crystal Palace edzője is volt. A játékosként Bajnokok Ligája- és UEFA-kupa-győztes, 112-szeres válogatott szakember edzőként az Ajaxszal zsinórban négyszer volt holland bajnok 2010 és 2014 között. A 2010-ben világbajnoki ezüstérmes holland válogatottnak ő volt a másodedzője.

A hollandok októberben Mexikó ellen felkészülési mérkőzésen, Bosznia-Hercegovina és Olaszország ellen a Nemzetek Ligájában lépnek pályára.

Card

2020.10.20 23:30:51

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Legalább ilyenkor nincs igaza egy fiatal német játékvezetőnek, Simon Henningernek, aki szerint a futball legnagyobb baja, hogy a szekerét a játékosok, az edzők és a bírók nem ugyanabba az irányba tolják.