nemzetisport.hu 2018.09.25 15:59 Frissítve: 2018.09.26 19:00

Hollandia: az élvonalban kaphat állást a volt magyar kapitány

A jelenleg Phillip Cocu segédedzőjeként a Fenerbahcénál dolgozó Erwin Koeman veheti át a holland élvonalban szereplő, hat mérkőzés után sereghajtó FC Groningen vezetőedzői posztját.

A Fenerbahce után a Groningennél köthet ki Erwin Koeman (Fotó: AFP)

 

Holland lapértesülések szerint ismét vezetőedzői szerepkört tölthet be Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Az 57 éves szakember neve az idei szezont pocsékul kezdő, jelenleg az Eredivisie utolsó, 18. helyén álló FC Groningennél került szóba Jeroen Elshoff televíziós kommentátor állítása szerint.

„Minden észérv szerint megbízható a forrás, akitől hallottam, miszerint a klubvezetőség felkészült arra, hogy ha rövid időn belül nem változik a klub teljesítménye, akkor legyen egy B-tervük. Ez a terv Erwin Koeman” – idézi Elshoffot a voetbalzone.nl

A Groningen jelenlegi vezetőedzőjét, a mindössze 36 esztendős Danny Buijst idén júliusban nevezték ki, ám jelen állás szerint aligha tölti ki a 2020 nyaráig szóló szerződését.

Erwin Koeman 2008 áprilisa és 2010 júliusa között 20 mérkőzésen ült a magyar válogatott kispadján, azóta az Utrecht, az FC Eindhoven és az RKC Waalwijk vezetőedzőjeként, valamint a Southampton és az Everton másodedzőjeként dolgozott – utóbbi két klubnál fivére, Ronald Koeman segítője volt.  

A Fenerbahcénál augusztus 2-a óta ténykedik.  

2020.02.27 22:02:00

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A szurkolói gyanút az táplálja, hogy a szentgyörgyi futballcsapatban négy olyan játékos is szerepel, aki korábban több-kevesebb időt töltött az egyik ellenlábasnál, az FC Botosani-nál.

2020.02.23 23:32:07

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Ahhoz, hogy valaki jó zsoké legyen, nem kell előtte lónak lennie.” „A fogorvosom a legjobb a szakmában, pedig sosem volt erősebb fogfájása.” „Nincs jó edző meg rossz edző, csak szerencsés meg szerencsétlen.”

2020.02.21 00:13:31

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Lassan eljutunk oda, hogy visszasírjuk a technológia­mentes játékvezetés korát. Azt, amikor egy bíró nem a tévedhetetlensége révén szerzett tekintélyt a futballisták körében, hanem az igazságosságra való törekvéssel, a csibészséggel.