Hollandia: az Ajax kiütésével lett 24-edszer bajnok a PSV

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.15. 18:33
A holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) 31. fordulójában a PSV otthon 3–0-ra legyőzte az Ajaxot, így három meccsel a vége előtt tízpontos, behozhatatlan előnyre tett szert.

Az eindhoveniek az első félidő derekán egy védelmi hiba következtében kerültek ziccerbe, és bár az első lehetőség még kimaradt, Gastón Pereiro ismétlése már a hálóban kötött ki. Még a félidő vége előtt Luuk de Jong közeli fejesével megduplázta előnyét a PSV, majd a fordulást követőenSteven Bergwijn használta ki, hogy három amszterdami védő egymásnak futott. Gastón Pereiro ismétlése már a hálóban kötött ki. Még a félidő vége előtt Luuk de Jong közeli fejesével megduplázta előnyét a PSV, majd a fordulást követőenSteven Bergwijn használta ki, hogy három amszterdami védő egymásnak futott.

A meccs krónikájához tartozik még, hogy Nicolás Tagliafico a 81. percben megkapta második sárga lapját, majd a 83. percbenSiem de Jong egyből pirosat kapott, így az Ajax kilenc emberrel fejezte be a mérkőzést.

A PSV ezt megelőzően 2016-ban ünnepelhetett legutóbb bajnoki címet, összességében ez már a 24. aranyérme a gárdának – ha az Ajax megőrzi ötpontos előnyét a harmadik helyen álló AZ Alkmaarral szemben, akkor a 33-szoros bajnok amszterdamiaknak ez a 24. ezüstje lehet.



HOLLANDIA, EREDIVISIE
31. FORDULÓ

PSV–AFC Ajax 3–0
Az élmezőny állása: 1. PSV 80 pont (már bajnok), 2. Ajax 70, 3. AZ 65

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik