Határok nélkül: Nikolicsot lenyűgözte a topolyai akadémia

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2018.12.27. 15:12
null
Nikolics Nemanja a topolyai akadémistákkal (Fotó: Hristov Consulting)
Nikolics Nemanja, a Chicago Fire magyar válogatott csatára volt csütörtökön a topolyai labdarúgó-akadémia és a helyi TSC Labdarúgóklub vendége. A zentai játékos a látogatása során a sajtónak elmondta, hogy a feltételek, melyek között a profi futballisták, valamint az akadémisták dolgoznak, nagyon magas szinten vannak.


„Egy évvel ezelőtt is ellátogattam Topolyára, s megtekintettem az építkezés kezdetét. Már akkor biztos voltam benne, hogy remek feltételek állnak majd a játékosok rendelkezésére, de amit most láttam, az lenyűgözött. Mindenre gondoltak, mindent pontosan megterveztek, boldog vagyok, hogy Topolyán egy ilyen sportobjektum épült fel” – nyilatkozta Nikolics Nemanja, aki a TSC Labdarúgóklub elnökének, Zsemberi Jánosnak, valamint a klub igazgatójának, Palágyi Szabolcsnak a társaságában megtekintette az akadémiát, az öltözőket, a masszázsszobát, a szaunát, a fürdőszobát, a játékosok terhelésének mérésére létrehozott helyiséget és a súlyzótermet is. Közvetlenül az akadémia mellett kaptak helyet a segédpályák, ahol a fiatalok edzenek.

„A topolyai akadémián nemsokára elkészül egy új központi pálya is, amely minden bizonnyal sokat jelent majd a környékbeli labdarúgás és a többi sportág fejlődésének szempontjából. Vannak tehetséges gyerekek, akiknek végre olyan feltételek állnak majd a rendelkezésükre, amilyet megérdemelnek. Bízom benne, hogy közöttük akadnak majd olyanok is, akik Szerbia, valamint Európa legjobb csapataiba is bekerülnek majd” – mondta a Chicago Fire csatára.

Zsemberi János, a TSC elnöke a 11-es mezt ajándékozta Nikolics Nemanjának (Fotó: Hristov Consulting)
Zsemberi János, a TSC elnöke a 11-es mezt ajándékozta Nikolics Nemanjának (Fotó: Hristov Consulting)

Nikolics Nemanja 1987-ben született Zentán. Pályafutása során a Barcsban, a Kaposvölgyében, a Kaposvárban és a Videotonban is játszott, majd Lengyelországba, a varsói Legiába szerződött, amellyel megnyerte a lengyel bajnokságot, a kupát és gólkirály is lett. A lengyelországi időszak után hároméves szerződést írt alá a Chicago Fire-rel, ahová a szerb Veljko Paunovics edző invitálására érkezett.

„Nemanja a TSC nagy barátja, s örömünkre szolgált, hogy megmutathattuk neki, mit építettünk fel Topolyán, a szülővárosának szomszédságában” – mondta Palágyi Szabolcs, a TSC Labdarúgóklub igazgatója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik