Három kiállítás és négy egyiptomi gól

Vágólapra másolva!
2010.01.28. 22:52
null
Rabu (8) az egyiptomiak első gólját ünnepli (Fotó: Reuters)
Címkék
Az Angolában zajló Afrika-kupa elődöntőjében a címvédő Egyiptom 4–0-ra győzött Algéria ellen és ezzel bejutott a vasárnapi döntőbe, ahol Ghána lesz az ellenfele. Algéria nyolc emberrel fejezte be a mai mérkőzést.


Az Egyiptom–Algéria elődöntő igazi presztízscsatának indult, hiszen ez a két ország ősszel a vb-selejtezők során is késhegyre menő csatát vívott egymással, Algéria pótselejtezőn vívta ki a világbajnoki részvételét Egyiptommal szemben.

Az egyiptomiakat tehát fűtötte a visszavágás lehetősége, míg az algériaiak kissé motiválatlannak tűntek, igaz, Rafik Halicse első félidőben történt kiállítása jelentősen befolyásolta az algériaik játékát, sőt a második félidőben másik két algériai futballista is idő előtt mehetett zuhanyozni...

Az első félidőben Emad Moteb veszélyes lövését leszámítva sokáig nem volt helyzet a meccsen, ám így is vezetéssel vonulhattak szünetre a „fáraók". Halicse ugyanis a 38. percben buktatta a tizenhatoson belül a gólhelyzetben kitörő Motebet, amiért megkapta második sárga lapját, a büntetőt pedig Rabu értékesítette.

A 65. percben egy szép szóló után Mohamed Zidan növelte az egyiptomiak előnyét: a Dortmund csatára 15 méterről hatalmas gólt ragasztott a jobb felső sarokba, ez volt az első találata a tornán.

Ezzel, no meg Belhadzs 69. percben történt kiállításával végleg eldőlt a mérkőzés. A hajrában még két gólt lőtt Egyiptom – Safi és Geddo révén –, és az algériai kapust még ki is állította a játékvezető, így az Afrika-kupán hétszeres győztes „fáraók" 4–0-s győzelemmel ismét bejutottak a fináléba –sorozatban harmadszor, összesen kilencedszer –, ahol a Nigériát legyőző Ghána lesz az ellenfelük.

 EGYIPTOM-ALGÉRIA 4-0
  
  

 

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA
ELŐDÖNTŐ
Egyiptom–Algéria 4–0 (Rabu 39. – 11-esből, Zidan 65., Safi 81, Geddo 90.) 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik