Hajléktalan-vb: bosnyák köszönet Besicnek; magyar továbbjutás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.22. 12:34
null
A bosnyák válogatott játékosai megköszönték Besicnek, hogy segített nekik kijutni Chilébe (Fotó: Twitter)
Vasárnap megkezdődött a 2014-es hajléktalan világbajnokság Chilében. A bosnyák válogatott játékosai képpel üzentek Muhamed Besicnek, aki korábban adománnyal segített nekik, hogy kijuthassanak az eseményre. A magyar férfiválogatott pedig csoportját megnyerve kiharcolta a továbbjutást.
A szabályokról

A hajléktalan-vb-n való részvétel nem kötött szigorú szabályokhoz, egyedül azt ellenőrzik, hogy az adott játékos játszott-e már korábban ilyen szervezésű világbajnokságon.

A magyar válogatott keretében több, a hazai futsalbajnokságban szereplő játékos is megtalálható, köztük Nagy Zoltán, akiről korábban megírtuk, azt követően is jókedvűen nyilatkozott, hogy levágta az ujját – de a szeptemberi eset után már újra véd.

A mérkőzések 22x16 méteres pályán zajlanak, 4 méter szélességű kapukkal. 2x7 perces találkozókat játszanak, 3+1 futballista van a pályán, amelyből az egyik mezőnyjátékos nem jöhet vissza saját térfelére.

Győzelemért 3 pont jár, vereség után 0, ha döntetlennel végződik egy mérkőzés, szétlövés következik, amelynek győztese 2, vesztese 1 pontot kap.

Ahogy azt korábban megírtuk Besic 5000 eurót adományozott Bosznia-Hercegovina hajléktalan labdarúgó-válogatottjának, hogy kijussanak Chilébe a hajléktalan-vb-re. A futballisták nem feledkeztek meg a Ferencváros korábbi játékosának jótékonykodásáról, és egy képpel köszönték meg az adományt.

Az eseményen részt vesz a magyar válogatott is. A férfiak első meccsükön Indonéziával 5–5-ös döntetlent játszottak, majd szétlövéssel nyertek (a szabályokról keretes írásunkban olvashat bővebben). A következő találkozón Dél-Koreát győzték le 9–1-re, majd Észak-Írországot 4–2-re.

Kedden Skócia ellen kezdtek a férfiak, 5–5-ös döntetlen után elbukták a szétlövést, Norvégia ellen azonban 5–3-ra nyertek, és csoportukat megnyerve bejutottak a középdöntőbe.

A nők számára nem indult ilyen jól a vb, 10–1-es vereséget szenvedtek Mexikótól, Angliát azonban 7–0-ra, Wales-t pedig 7–1-re legyőzték, szerdán az Egyesült Államok ellen folytatják a küzdelmet.

A mérkőzések ezen a linken élőben is megtekinthetőek.

A magyar válogatott
A magyar válogatott

HAJLÉKTALAN VILÁGBAJNOKSÁG, 2014
A MAGYAROK EREDMÉNYEI
FÉRFIAK

Magyarország–Indonézia 5–5 (szétlövéssel magyar győzelem)
Magyarország–Dél-Korea 9–1
Magyarország–Észak-Írország 4–2
Magyarország–Skócia 5–5 (szétlövéssel skót győzelem)
Magyarország–Norvégia 5–3

A SZERDAI PROGRAM
16.00 Magyarország–Ausztria

NŐK
Magyarország–Mexikó 1–10
Magyarország–Anglia 7–0
Magyarország–Wales 7–1

A SZERDAI PROGRAM
15.40: Magyarország–Egyesült Államok
18.40: Magyarország–Svédország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik